Boek je zomervakantie naar Tirol, Oostenrijk

Inhoud

Tirol is waarschijnlijk de beroemdste deelstaat van Oostenrijk. Het heeft een prachtige natuur, de adembenemende bergen en de gastvrije bevolking zorgen ervoor dat je je prima op je gemak voelt. Als je aan Tirol denkt, denk je misschien automatisch aan een wintersport vakantie, maar je kan ook heel goed je zomervakantie doorbrengen in deze streek!

Vele dorpjes zul je qua naam herkennen van wintersport verhalen van vrienden of familie. Maar ook in de zomer bieden deze in Tirol gelegen dorpen gelegen tal van mogelijkheden voor een heerlijke vakantie.oostenrijk

Neem nou bijvoorbeeld het bruisende dorp Mayrhofen. Eigenlijk is Mayrhofen een verzameling van kleinere dorpen in Tirol, die uiteindelijk aan elkaar zijn gegroeid tot een bestemming met flair. Het is gebouwd in een landelijke alpenstijl waardoor het dorp een gemoedelijke sfeer uitstraalt. Maar er is ook genoeg te doen!  Er is een bioscoop, je kan zwemmen, squashen, fitnessen, tennissen, rodelen, kegelen en noem maar op. Ook zijn er genoeg wandelroutes in de omgeving die totaal 45 kilometer bedragen. Mayrhofen is bij uitstek geschikt voor een muziekreis Oostenrijk.

In het centrum vind je winkeltjes, terrasjes en de bekende bars waaronder de Pilzbar, de Speak Easy bar en de Icebar. Kom je liever niet thuis voordat het weer licht wordt? Dan kun je altijd terecht in de discotheken zoals de Schlüssel en de Arena.

Houd je van een actieve zomervakantie? Verdiep je dan eens in het plaatsje Ischgl, dat midden in het Silvrettagebied ligt. Hier liggen maar liefst 150 kilometer aan mountainbike trails en 300 kilometer aan wandelroutes. De Silvrettabahn brengt je al tot een hoogte van 2311 meter en hiervandaan kan je met andere liften nog hoger komen. Je kan hiervandaan ook door het belastingvrije paradijs van Samnaun/Graubünden wandelen.

Maar ook voor de minder actieven onder ons is Ischgl zeer geschikt. Er zijn diverse restaurants, bars en winkels waar je je tijd kan doorbrengen als je wat minder actief wilt bezig zijn.

Ook aan families met kinderen is gedacht. Ischgl heeft een  modern zwembad met een 47 meter lange glijbaan en speciale kinderbadjes. In Funsport City kun je allerlei sporten beoefenen en het heeft een speciaal kindergedeelte.

Ben je een fervente wandelaar? Dan is Königsleiten jouw vakantiebestemming in Tirol. Dit wandelgebied grenst aan de Hohe Tauern, één van de grootste natuurparken van Europa, met prachtig gelegen bergrestaurants met zonneterrassen. Ook kan je hier naar hartenlust mountainbiken of fietsen, voor beiden zijn speciale routes aangelegd.

OOK INTERESSANT