Zelf een prieel bouwen

Inhoud

Je droomt van een mooi prieel in je tuin en ziet jezelf al een groot deel van je tijd daarin doorbrengen met een boek, glaasje wijn, kokend, genieten van de neervallende zon of opkomende nacht. Maar beschik je niet over genoeg geld, dan is zelf aanpakken de enige optie.Prieel

Leuke bezigheid

Je bezuinigt niet alleen op geld maar creëert zo ook een leuke bezigheid. Door een zelf bouwpakket ben je een aardig eindje overweg. Het pakket bestaat al uit bestanddelen voor het prieel hout. Jij moet als klusser zorgen voor een ondervloer. Hiervoor heb je de keus tussen beton of vloertegels. Ben je nog handiger dan kun je zelf alles in elkaar zetten en hoef je alleen maar informatie in te winnen over welk materiaal waarvoor geschikt is en die dan op maat aan te kopen. Meestal is het dak van een prieel een stuk moeilijker te maken, maar internet biedt genoeg mogelijkheden om op video te zien welke stappen je het beste kunt ondernemen.

Ontdekkingsreis

Van het uitzoeken van het model dat het beste met je tuin meegaat, tot de plek waar het moet staan en hoe groot het prieel moet zijn, is een spannende ontdekkingsreis. Los van het feit dat je in een prieel lekker kunt vertoeven, is het ook ideaal als buitenkeuken. Het zorgt voor een romantische sfeer en kan ook heel praktisch worden gebruikt voor de ontvangst van gasten bijvoorbeeld.

Fantasie

Tegenwoordig zijn tuinprieeltjes heel erg in trek bij bruidsparen. Als bruid en bruidegom elkaar het jawoord geven, willen ze dat ook in stijl doen. Trouw je niet in de kerk, maar heb je een ceremonie thuis in de tuin of in een zaal, dan kun je een prieel huren. Het model bepaal je zelf. Het prieeltje wordt mooi gedecoreerd en biedt een aparte ruimte aan het paar. Met mooie banken en prachtige planten kun je het geheel een heel ander cachet geven. Wat denk je bijvoorbeeld van een bijbehorend tafeltje, witte kussens, mooie ballonnen, een prachtige kaarsenhouder of windlicht, een rode loper die leidt naar het prieel of een zwarte waarover de bruid met haar papa aan de zij loopt naar de bruidegom? Alles is mogelijk. Je moet er alleen maar je gedachten over laten gaan en je fantasie de vrije loop laten.

OOK INTERESSANT