Volg eens een workshop schilderen in het buitenland

Inhoud

Is schilderen je hobby? Zou je weleens in een andere omgeving willen schilderen? Dan is het misschien echt wat voor jou om een workshop schilderen in het buitenland te volgen. Je combineert zo je hobby met een vakantie, kan het beter?!

Workshop schilderen

De reizen die je kunt boeken zijn meestal totaalpakketten. Hiermee bedoelen we dat alles is verzorgd, van het ophalen van het vliegveld tot aan maaltijden en overnachtingen. Maar ook inclusief alle materialen die je voor het schilderen nodig zal hebben zoals bijvoorbeeld een veldezel, doeken, divers papier, verf, penselen en kwasten.

Regelmatig organiseren ateliers en/of gespecialiseerde reisorganisaties informatiedagen waar je onder het genot van een hapje en een drankje meer informatie kan inwinnen over deze reizen. Door middel van slideshows en filmpjes krijg je dan een goede indruk van hoe zo’n workshop schilderen in het buitenland is opgezet, hoe de omgeving eruit ziet en of het dus iets voor je is.

De algemene opzet van een workshop schilderen in het buitenland is vaak als volgt. Zoals eerder al vermeld is er meestal sprake van een totaalpakket, waarbij je van het vliegveld opgehaald zal worden en naar je appartement of hotel zal worden gebracht. Hier volgt dan een kennismaking met de andere schilderworkshop deelnemers en de workshop leider, de kunstenaar. Dit kan een lokale kunstenaar zijn of juist een landgenoot die ervoor gekozen heeft om het roer om te gooien en in het buitenland opnieuw is begonnen.

Het schilderen vindt vaak plaats in de nabije omgeving, denk bijvoorbeeld aan de tuin van je hotel maar ook op andere locaties, zoals bijvoorbeeld het strand, de omliggende velden of nabijgelegen vissersdorpjes.

Er wordt gewerkt aan de hand van overzichtelijke thema’s en opdrachten met allerlei technieken en materialen, denk hierbij aan bijvoorbeeld acryl, olieverf en aquarel. Je kan als deelnemer zelf aangeven welke techniek je graag wilt leren of beter wilt leren beheersen. Je zal ook op individueel niveau begeleid worden.

Wil je met je partner op reis maar is hij of zij wellicht niet zo creatief? Ook daar zijn tal van oplossingen voor. Is je partner een sportief iemand? Kies dan een locatie voor je creatieve workshops schilderen in het buitenland waar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid bestaat om je duikbrevet te halen. Het atelier of de reisorganisatie waar je je workshop schilderen boekt kan je van meer informatie hierover voorzien en wellicht ook voor je partner al het een en ander regelen. Zo is iedereen tevreden!

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »