Steeds vroeger op wintersport

Inhoud

Kriebelt het al weer in je buik? Echte liefhebbers van een wintersport vakantie in Oostenrijk kunnen niet wachten om te gaan. Je volgt de berichten over de sneeuwval in Oostenrijk, verdiept je in de condities van de pistes en praat erover met je vrienden en familie. Kortom, je staat te popelen!Oostenrijk wintersport

Over het algemeen gaan er veel mensen in de bekende periodes op wintersport zoals rond de kerstvakantie in december en de voorjaarsvakantie in februari. Maar wist je dat het ook steeds drukker wordt in de maanden oktober en november? Het afgelopen jaar was het in Oostenrijk in Tirol en Karinthië al behoorlijk druk tijdens deze maanden, op wintersport gaan in de herfst is blijkbaar een trend.

Ook de skiverhuurwinkels merken de trend op. En niet alleen in het feit dat mensen eerder skimaterialen komen huren, maar ook dat ze andere skimaterialen willen huren of kopen dan voorheen het geval was. De condities van de pistes zijn anders in de herfst dan in de winter of het voorjaar en daar moet je ook je materiaal op aanpassen. Wat misschien ook mee speelt, als je in oktober als eerste al op de latten staat, is het misschien financieel niet onmogelijk om in februari nog een keer te gaan. Voor de echte skifanaten onder ons is dat natuurlijk het walhalla!

Hoe komt het nu eigen dat mensen ineens vroeger op wintersport willen gaan?

Daar is men nog niet helemaal achter. Het ligt er natuurlijk ook een beetje aan wat je precies zoekt als je op wintersport vakantie naar Oostenrijk gaat.

Ben je een echte skifanaat? Sta je ’s ochtends vroeg op zodat je de hele dag van het skiën kan genieten? En lig je ’s avonds weer bijtijds in bed zodat je ’s ochtends weer fit bent? Hoeft voor jou niet perse de zon te schijnen om een heerlijke dag te hebben? Dan is in het voorseizoen skiën misschien wat voor jou. Het is dan ook minder druk bij de liften en je keuze uit accommodatie is misschien wat groter en goedkoper dan in het hoogseizoen.

Ben je een ‘gezelligheidsskiër’? Een grote liefhebber van après-ski, lekker weer en een hoop gezelligheid? Dan doe je er misschien goed aan wat later te gaan en te wachten tot de grote skipistes en skigebieden in Oostenrijk open gaan.

Laat je persoonlijke voorkeur de doorslag geven en geniet van je wintersportvakantie in Oostenrijk, of het nu herfst, winter of voorjaar is!

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »