Hoe op de juiste manier wijn te bewaren

Inhoud

U heeft jarenlang wijnen bewaard in uw wijnkelder en u gaat verhuizen? Of misschien heeft u in wijnen belegd.

Dit is een vervelend probleem waar veel wijnliefhebbers vroeg of laat tegen aan lopen. Voor de meesten zit er niets anders op dan de wijnen waar jarenlang in is geïnvesteerd te verkopen.Wijnen

Dit kan ook anders. Tegenwoordig kunt u wijnopslag huren. Dit heeft ook als voordeel dat uw wijnen onder de juiste omstandigheden worden opgeslagen en dat u verzekerd bent voor diefstal, brand etc.

Onderstaande factoren zijn van groot belang voor het wijn bewaren:

Temperatuur

Wijn moet worden opgeslagen bij een constante temperatuur tussen de 13 – 14 graden Celsius. De kelder moet goed worden geventileerd.

Luchtvochtigheid

Wijn moet worden opgeslagen bij een luchtvochtigheid tussen de 50% en 80%.

Trillingen en licht

Wijn moet trillingsvrij worden opgeslagen en ultraviolet licht moet worden vermeden.

De perfecte wijnopslag voor een wijn is een stille, donkere, enigszins vochtige ruimte, vrij van verontreinigingen, met een constante temperatuur en goede luchtvochtigheid. Ondergrondse kelders hebben van nature deze omstandigheden en verdienen duidelijke voorkeur boven bovengrondse opslag.

OOK INTERESSANT