Hoe op de juiste manier wijn te bewaren

Inhoud

U heeft jarenlang wijnen bewaard in uw wijnkelder en u gaat verhuizen? Of misschien heeft u in wijnen belegd.

Dit is een vervelend probleem waar veel wijnliefhebbers vroeg of laat tegen aan lopen. Voor de meesten zit er niets anders op dan de wijnen waar jarenlang in is geïnvesteerd te verkopen.Wijnen

Dit kan ook anders. Tegenwoordig kunt u wijnopslag huren. Dit heeft ook als voordeel dat uw wijnen onder de juiste omstandigheden worden opgeslagen en dat u verzekerd bent voor diefstal, brand etc.

Onderstaande factoren zijn van groot belang voor het wijn bewaren:

Temperatuur

Wijn moet worden opgeslagen bij een constante temperatuur tussen de 13 – 14 graden Celsius. De kelder moet goed worden geventileerd.

Luchtvochtigheid

Wijn moet worden opgeslagen bij een luchtvochtigheid tussen de 50% en 80%.

Trillingen en licht

Wijn moet trillingsvrij worden opgeslagen en ultraviolet licht moet worden vermeden.

De perfecte wijnopslag voor een wijn is een stille, donkere, enigszins vochtige ruimte, vrij van verontreinigingen, met een constante temperatuur en goede luchtvochtigheid. Ondergrondse kelders hebben van nature deze omstandigheden en verdienen duidelijke voorkeur boven bovengrondse opslag.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »