Het hebben van een webwinkel is de toekomst!

Inhoud

Hier kun je lezen waarom je in de toekomst beslist een webwinkel nodig hebt om te kunnen overleven in de markt.

Webwinkel

Veel winkeliers realiseren zich niet dat de internet markt gigantisch sterk in opkomst is. Jaarlijks stijgen de verkopen van webwinkels. Onlangs las ik nog een artikel op nos nieuws waarin werd aangegeven dat de Nederlandse webwinkels weinig of geen last hebben van de economische crisis. Het aantal verkopen door webwinkels steeg het afgelopen half jaar met maar liefst vijftien procent tot 42 miljoen verkopen in vergelijking met dezelfde periode het afgelopen jaar. De omzet groeide in die periode opnieuw met negen procent. Dit is niet het eerste jaar dat dergelijke successen worden genoemd in de media. De afgelopen tien jaren heeft de omzet van webwinkels over de gehele wereld een gigantische groei meegemaakt. De verwachting is dat dit de aankomende decennia nog verder gaat groeien.

Mensen hebben de afgelopen jaren door de crisis minder geld uitgegeven. De omzet van webwinkels is fors gegroeid. Dat betekend dus automatisch dat de omzet van de detailhandel zonder internetwinkel, teruggelopen is.

Wil je als detailhandelaar in de toekomst overleven, dan is het noodzakelijk een webwinkel te beginnen.

Oorzaken opkomst interwinkels

De jeugd in Nederland groeit op met computers, smartphones en ipads. Dit heeft tot gevolg dat de jeugd steeds vaker gebruik zal maken van het internet bij de aankoop van een product. Natuurlijk is dit nu al het geval en dit zal de komende jaren verder gaan stijgen.

Gemak webwinkels

Doordat er tegenwoordig steeds meer van ons wordt verwacht hebben wij een druk leven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen voor gemak kiezen en heerlijk vanuit hun luie stoel producten aankopen via het internet.

Kosten webwinkel starten

Veel ondernemers denken dat aankopen van een eigen webwinkel duur is. Niets is minder waar: Het is inmiddels al mogelijk om direct kosteloos een eigen webwinkel te starten via het internet, door ontwikkelaars van online webwinkel software. Uiteraard gaat niets in deze wereld voor niets en heb je dan een winkelversie met reclame onderaan, maar voor een kleine tien euro per maand heb je al een versie die vrij is van reclame. Om de kosten hoef je dit dus niet te laten.

Tijdsinvestering webshop

Uiteraard kost het vullen van een webwinkel met producten tijd en ik realiseer mij dat voor een ondernemer tijd geld is. Gelukkig is er online webwinkel software waar een koppeling met een groothandel of fabrikant mogelijk is, zodat de ondernemer niet zelf alle producten hoeft in te voeren in de webshop.

Overleven

De moraal van dit artikel is dat een webinkel de toekomst is en dat als de detailhandel in de toekomst wil overleven, mee moet gaan met de tijd en daarom een eigen webwinkel beginnen dus pure noodzaak is.

OOK INTERESSANT