Webwinkel beginnen?

Inhoud

Webwinkel beginnen? Wat heeft u nodig en hoe kunt u eenvoudig zonder hoge kosten een webshop starten.

Webshop

U heeft besloten uw geluk te gaan beproeven op het internet met een webwinkel. Een maatwerk webwinkel laten bouwen kost echter veel geld. Gelukkig is er een goedkoop alternatief: Online direct een webwinkel beginnen. Hoe dit precies in het werk gaat ga ik hieronder uitleggen.

Wat heeft u allemaal nodig?

Een domeinnaam

Voordat u begint heeft u een domeinnaam nodig. Wilt u een winkel in Nederland beginnen dan heeft een .nl domein de voorkeur om beter gevonden te worden in de zoekmachines. Denk goed na over de domeinnaam. U wilt het liefst het belangrijkste zoekwoord waarop u gevonden wilt worden in de domeinnaam hebben. Natuurlijk zijn de meeste domeinnamen met één zoekwoord al bezet. Het beste is om in dit geval te kiezen voor een domeinnaam met een merknaam en het belangrijkste zoekwoord. Een voorbeeld: U verkoopt telefoons. De domeinnaam www.telefoon.nl is natuurlijk al bezet. In dat geval zou u kunnen kiezen voor www.goedkope-telefoon.nl of www.top-telefoon.nl.

Een email adres

Nadat u de domeinnaam heeft gekozen heeft u een provider nodig die u voorziet van een mailadres die na het @ gelijk is aan de door u gekozen domeinnaam.

Schijfruimte bij een provider om uw website op te plaatsen

U heeft een host bedrijf nodig waar u schijfruimte huurt om uw website op te plaatsen.

Een design voor uw website

U heeft een design nodig die uw website het “smoeltje” geeft en deze herkenbaar maakt voor bezoekers.

Een online betaalsysteem

Als uw webwinkel online staat en een bezoeker besluit een product te kopen, wilt u dat er online betaalt kan worden, zodat u direct uw geld ontvangt. Hiervoor heeft u een online betaalsysteem nodig die gekoppeld kan worden aan uw website en uw bankrekening zoals bijvoorbeeld Ideal of Paypal.

Koppeling met uw boekhoudsysteem

Zodra het drukker gaat worden op uw website en de bestellingen toenemen, gaat u ook meer tijd moeten besteden aan de boekhouding. Een koppeling met een boekhoudpakket is dan geen overbodige luxe. Dit gaat u veel tijd besparen, zodat u uw tijd kunt besteden aan uw webwinkel.

Koppeling met één of meerdere groothandels

Het invoeren van producten zoals de omschrijving, prijs, artikelnummer etc. kost veel tijd. Heeft u een koppeling met uw groothandels dan gaat u dit ook veel tijd besparen. Bovendien hoeft u niet zelf uw producten up to date te houden.

Koppelingen naar vergelijkingssites

Automatische koppelingen naar vergelijkingssites zoals Marktplaats, Google Shopping en Beslist zijn een goede manier om extra bezoekers te trekken. Hiervoor moeten wel digitale lijsten aangeleverd worden. Het zou teveel tijd kosten om dit handmatig te doen, zeker als het aantal producten binnen uw webwinkel groeit.

Meertalige ondersteuning voor buitenlandse bezoekers 

Als u besluit ook in het buitenland zaken te willen doen, is meertalige ondersteuning voor uw webwinkel noodzakelijk zodat uw website in meerdere talen gevonden kan worden.

Uitbreiding van uw winkel naar Facebook

De komst van sociale media heeft tot gevolg gehad dat steeds meer mensen gebruik maken van bijvoorbeeld Facebook. Uw webwinkel tevens plaatsen op Facebook kan zorgen voor extra omzet.

De oplossing!

Om een webwinkel te beginnen heeft u dus nogal wat nodig. Een webwinkel op maat inclusief bovenstaande componenten zal al snel duizenden euro’s kosten. Daarnaast komt nog het onderhoud. Dit houd veel mensen tegen om een webwinkel te beginnen.

Wist u dat er tegenwoordig aanbieders zijn van online software zodat u direct tegen lage maandelijkse kosten kunt starten met uw webwinkel? Bovendien hoeft u het wiel dan niet meer zelf uit te vinden. Daarnaast zorgt de software aanbieder voor regelmatige updates, zodat u zorgeloos uw webwinkel kunt beginnen.

Kosten

Dit kan zelfs gratis, indien u het geen probleem vind dat onderaan uw webwinkel reclame wordt geplaatst. Wilt u geen reclame onderaan uw webwinkel dan heeft  u al een webwinkel vanaf 12,95 euro per maand.

Wij wensen u veel succes bij met de start van uw nieuwe webwinkel.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »