In ons drukke leventje schiet regelmatig en gezond eten er nog wel eens bij in. Het eten van kant en klaar maaltijden of fast food neemt hand over hand toe.Gezond eten

Dit is ook geen wonder, want er wordt steeds meer van ons verwacht, waardoor wij steeds minder de tijd nemen om rustig en regelmatig gezond te eten. Voedingssupplementen zijn een goede aanvulling voor mensen met een minder gezonde drukke levensstijl en een goede manier om gezond te compenseren.

Welke voedingssupplementen zijn en er eigenlijk. Er zijn tegenwoordig legio voedingssupplementen te koop. Het zou te veel worden deze allemaal in dit artikel te noemen. Wij hebben voor u keuze gemaakt uit een aantal populaire supplementen:

Chlorella

Chlorella is een groene alg die ons lichaam reinigt en extra energie geeft. Chlorella is een natuurproduct en erg populair in Japan. Chlorella bevat veel proteïnen, mineralen, vitaminen, eiwitten, koolhydraten en omega-3 vetzuren. Het zorgt er o.a. voor dat de goede bacteriën in de darmen zich sneller vermenigvuldigen.

Spirulina

Spirulina is een microalg en zorgt voor de ontgifting van ons lichaam. Het reinigt namelijk het bloed. Daarnaast zorgt spirulina voor een groter uithoudingsvermogen. Het bevat veel eiwitten, vitaminen, essentiële aminozuren, bètacaroteen, mineralen en essentiële vetzuren. Spirulina is een natuurproduct.

Cranberry

Cranberry is een bes en groeit aan een plant. Cranberry is goed in het voorkomen van ontstekingen. Denk hierbij aan de blaasontsteking en een maagzweer. Er zijn tevens aanwijzingen dat cranberry een rol kan spelen in het voorkomen van kanker. Cranberry bevat veel vitaminen, mineralen en voedingszuren.

Tarwegras

Tarwegras komt van de zaden van de tarweplant. In tarwegras zit o.a. chlorofyl , aminozuren , mineralen , vitaminen en enzymen. Tarwegras gaat veroudering tegen, zorgt voor een verbeterde zuurstoftoevoer in het bloed en helpt bij de spijsvertering.

Hierboven hebben wij een greep gedaan uit de vele voedingssupplementen die er op dit moment te koop zijn. Bovenstaande producten, met uitzondering van cranberry,  zorgen allemaal voor reiniging van het lichaam en geven meer energie. Indien u ook het maximale uit het leven wilt halen, zijn deze aanvullende voedingssupplementen een goede optie.