Wat is er voor nodig om tot kwalitatief goede visitekaartjes en posters te komen?

Inhoud

Ansichtkaarten, flyers, folders, enveloppen: ze moeten allemaal gedrukt worden. Het drukwerk is vaak een proces van een reeks concepten om tot het gewenste resultaat te komen.Posters

Visitekaartjes

Altijd handig voor op het werk: een visitekaartje. Om je contactgegevens bij een vergadering of presentatie snel onder de deelnemers te verspreiden kun je een visitekaartje goed gebruiken. Het interessante is dat alle bedrijven beschikken over visitekaartjes, waardoor er dus een grote markt is voor drukkerijen om deze te produceren. Een bekende variant van een visitekaartje is de 300 grams Mat Vernis. Deze bestaat uit goed gebleekt sulfaat karton en is zeer helder van aard. Het oppervlak is gemaakt van zachte glossy, waardoor de foto’s een zeer natuurgetrouwde afdruk krijgen. Een andere vorm, ook van 300 gram, is de Mat Laminaat visitekaart. Deze zijn wat luxer dan de Mat Vernis visitekaartjes. Ze zijn gelamineerd en worden dubbelzijdig afgewerkt met Mat Laminaat. Hierdoor heeft het een extra beschermende laag. Deze zijn dus zeer hoog van kwaliteit. En dan heb je nog HVO visitekaartjes. Uiteraard ook weer 300 gram en ook deze voelen zeer natuurlijk aan. Ze zijn af te drukken in huisstijlkleuren en voor 500 exemplaren betaal je 100 euro.

Posters

Voor de promotie van ieder feestje of partijtje is een goede poster heel belangrijk. Qua afmetingen lopen de mogelijkheden van posters sterk uiteen. Een simpele poster die om een lantaarnpaal is gevouwen hoeft qua formaat niet heel groot te zijn. Het wordt een ander verhaal wanneer een poster op een openbare plek moet prijken. Een van de grootste formaten is de A0-poster. De afmetingen zijn 840 bij 1188 millimeter. Voor 500 stuks betaal je een ruime 500 euro. Voor deze poster wordt MC Gloss gebruikt. Deze is licht glanzend, bestaat uit mooie stevige kwaliteit en is 135 gram. Een duurder formaat is de ABRI. Voor een oplage van 100 stuks betaal je al gauw een kleine 1300 euro. Net als het MC Gloss model zijn ook deze posters 135 gram, van zeer goede kwaliteit en licht glanzend. En tot slot laten we je graag ook nog even kennis maken met een middelmodel, namelijk de A1. Qua mogelijkheden is deze hetzelfde als de twee eerder genoemden modellen, alleen is hier zowel qua afmetingen als prijs gekozen voor een middenweg. Voor 250 stuks betaal je 235 euro en de afmetingen zijn 594×840 millimeter.

OOK INTERESSANT