Verkopen, inruil of inkopen van een schip

Inhoud

Op de boot is het altijd genieten; elke leuke haven bezoeken en gezellig aanmeren bij een leuke stek. Het kan zijn dat de boot na verloop van tijd minder leuk is door de grootte. Boot verkopen? Kijk dan voor de inkoop van boten om uw boot te verkopen. 

Inkoop van botenBoten

Is uw boot te klein of juist te groot geworden naar uw mening en wilt u van boot verwisselen of gewoon kwijt, dan kan dat heel eenvoudig. Een bootmakelaar is gespecialiseerd in de inkoop van boten. Hij heeft kennis van allerlei soorten boten en ook de geldelijke transacties die ermee gemoeid zijn. Uw jacht, motorboot, speedboot of zelfs zeilschip komt in veilige handen.

Hoe gaat de inkoop van boten?

Bij de inkoop van boten komt u het eerst bij een bootmakelaar of een jachtmakelaar terecht. U vaart met uw boot of jacht naar het desbetreffende inkoopbedrijf en daar wordt uw boot geïnspecteerd. De specifieke kenmerken worden genoemd en eventuele mankementen worden gemeld. Daarna gaat de bootmakelaar aan de slag om het schip voor verkoop te laten opknappen. Uiteraard kan het zijn dat u dat zelf al heeft gedaan. Daarna gaat de boot in de verkoop.

De transactie bij de inkoop van boten

De transactie verloopt soepel. De boot makelaar is erkend Hiswa makelaar en weet dus van de stand van zaken. Als een koper op de advertentie reageert in het watersportblad of komt kijken bij de boot in de stalling van de bootmakelaar kan hij meteen de verkoop afsluiten. Hij betaalt de afgesproken vraagprijs of geeft een bod eronder of erboven. Bij akkoord van de koper voor uw boot, wordt er een contract opgemaakt voor de verkoop. Daarin staan de voorwaarden en informatie over transactie van het verkoopbedrag.

U kunt uw boot ook inruilen voor een andere boot. Bij de inkoop van uw boot kunt u dan aangeven bij de bootmakelaar welke jacht of motorboot u voor uw eigen boot in de plaats wilt terugkrijgen. Na de inruil transactie kunt u weer genieten aan boord van uw nieuwe of tweedehands boot en naar leuke plaatsen varen.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »