Verkleedkleding zelf maken

Inhoud

Verkleden is voor kinderen heel leuk om te doen. Het maakt ze aan het lachen, het stimuleert hun fantasie en ze voelen zich in een hele andere wereld. Online kan je diverse verkleedkleding vinden, maar als je handig bent met naald en draad is het misschien ook een leuk idee om zelf verkleedkleding te maken. Zelfgemaakte verkleedkleding levert originaliteit!

Houd bij het maken van verkleedkleren de volgende dingen in je achterhoofdverkleedkleding

  • Het idee van verkleden is dat kinderen in deze kleding moeten kunnen spelen en hier hoort natuurlijk buiten spelen, morsen, trekken en kliederen bij. Maak daarom als je verkleedkleding gaat maken gebruik van sterke kledingstoffen zoals katoen. Zo zet je de kostuums stevig in elkaar en kun je ze ook gewoon na de verkleedpartij in de was gooien zonder dat er wat stuk gaat!
  • Maak de verkleedkleding herkenbaar voor kinderen, onderstaand geven we je een paar voorbeelden.

Wat is er nou leuker dan een stoer verkleedpak voor een jongen, zoals bijvoorbeeld een ridderpak? Maak bijvoorbeeld een hes van stevig donker katoen met een wapen-applicatie op de borst. Een grote rode cape en een mooie glinsterende helm zullen de outfit helemaal afmaken. Een tip voor de sluiting van de cape; gebruik een houtje-touwtje-knoop, zo gaat de cape makkelijk aan en uit.

Heb je een dochter en zoon van ongeveer dezelfde leeftijd? Sla dan twee vliegen in één klap en maak een koningspak, dat ook gemakkelijk is te gebruiken als koninginnepak. Maak een mantel met koninklijke allure van stevig rood katoen en werk het rondom af met een dubbele strook nep bont, en maak ook de kraag van nep bont. Gebruik ook voor deze sluiting een houtje-touwtje-knoop en maak een goudkleurige kroon van stof. Door elastiek aan de achterzijde in te zetten zal de kroon op verschillende hoofdjes passen.

  • Zorg dat de verkleedkleren een kindvriendelijk karakter heeft

Maak het geschikt voor veelvuldig gebruik en gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen (katoen of katoenmengsels). Dit zijn namelijk sterke en ademende stoffen en zijn bovendien (brand)veiliger dan synthetische stoffen. Vaak is de verkleedkleding die je in de winkel kan kopen van deze kwaliteit, en dat werkt toch minder goed.

Denk er ook aan om de naden dubbel te stikken zodat de verkleedkleding ondanks het vele aan-en uittrekken na verloop van tijd niet uit elkaar zal vallen.

Gebruik elastiek, klittenband en grote knopen zodat kinderen zelf de verkleedkleding aan en uit kunnen trekken, en vermijd zoveel mogelijk het gebruik van ritsen.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »