Snel je WordPress site verhuizen – Stappenplan verhuizen WordPress website

Inhoud

Hoe verhuis je eenvoudig een WordPress website naar een ander domein?

Veel website ontwikkelaars en ook webmasters ontwikkelen eerst een nieuwe website op een zogenaamde testserver of op een testdomein.

Het achteraf verplaatsen van een WordPress website kan zonder goed stappenplan een tijdrovende bezigheid zijn. Bij het volgen van onderstaand stappenplan wordt ervan uitgegaan dat de te verplaatsen website geheel af is. Onderstaand het stappenplan om alles snel en in de juiste volgorde te laten verlopen:

In 10 eenvoudige stappen je WordPress website verhuizen (bestanden en database)

 1. Log in met beheerdersrechten op het admin panel van de website en ga naar instellingen en vervolgens algemeen. Vul achter WordPress-adres (URL) en Siteadres (URL) de nieuwe domeinnaam in waarnaar je de website wilt verhuizen. Let op: Daarna kun je NIET meer inloggen op de oude website!
 2. Download nu alle files via een ftp cliënt naar je computer met een ftp cliënt bijvoorbeeld Filezilla.
 3. Maak een kopie via de exporteer functie van de database als je op de database bent ingelogd met Mysqladmin of via het control panel van je provider.
 4. Maak via het control panel van je provider of via Mysqladmin een nieuwe database aan voor het domein waar jij je website wilt plaasten en noteer de login gegevens van je nieuwe database.
 5. Importeer vervolgens de oude database via de importeer functie.
 6. Log in op de nieuwe database en ga naar de tabel options. Vervolgens controleer je of in alle velden (waar een domeinnaam is ingevuld) de nieuwe domeinnaam staat. Zo niet, pas deze dan aan naar de nieuwe domeinnaam en sla deze op.
 7. Open het bestand wp-config.php dat je gedownload hebt van de ftp server en verander achter de DB_NAME, DB_USER, DB_PASSWORD en de DB_HOST de gegevens van de nieuwe aangemaakte database. Sla dit bestand vervolgens op.
 8. Login op de ftp server van het domein waar jij je website wilt plaatsen en verwijder alle bestanden. Upload nu alle bestanden via de ftp cliënt naar de ftp server van je nieuwe domein. Let op: Het bestand .htaccess is verborgen. Deze dient ook geplaatst te worden!
 9. Je bent nu klaar en kunt inloggen op je WordPress site aanwezig op het nieuwe domein. Je kunt nu inloggen via de url: www.jouwwebsite.nl/wp-login.php.
 10. Als je niet kunt inloggen, een error ziet of je krijgt een blank scherm doe dan het volgende:

Probleemoplossing

 • Ga via je ftp cliënt naar de map wp-content/plugins en rename alle mappen onder plugins. Zet bijvoorbeeld temp- voor de namen.
 • Probeer nu opnieuw in te loggen en je zult zien dat het nu wel werkt. Installeer vervolgens alle plugins opnieuw.
 • Lukt dit ook niet, upload dan opnieuw alle bestanden vanuit je ftp cliënt en herhaal alle stappen onder punt 8. Je hebt waarschijnlijk corrupte bestanden.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »