Doe je voordeel met het vergelijken van scooterverzekeringen!

Inhoud

Gemiddeld kunnen Nederlanders jaarlijks 75 euro besparen op hun scooterverzekering. Recent onderzoek toont namelijk aan dat een scooterrijder bij eenzelfde dekking voor de duurste polis drie keer zoveel betaalt als voor de goedkoopste scooterverzekering. Uit het onderzoek naar klanttevredenheid blijkt nu dat dit niet ten koste gaat van de geboden service door de verzekeraar. Het vergelijken van scooterverzekeringen kan je dus veel geld besparen.

Premievergelijken van scooterverzekeringen

En goedkoop hoeft ook geen duurkoop te zijn. Ook dit blijkt uit recent onderzoek naar het verband tussen de prijs en kwaliteit van scooterverzekeringen. Nieuwkomers moeten namelijk wel betere voorwaarden bieden tegen een lagere prijs, anders stappen consumenten niet over.

Dure scooterverzekeraars rekenen voor een polis met dezelfde dekking gemiddeld drie maal zoveel als goedkope verzekeringsmaatschappijen. Doordat nieuwe labels in hun concurrentieslag om klanten en marktaandeel de premies steeds hebben verlaagd is dit prijsverschil zo enorm groot geworden. Grote maatschappijen voelden deze impuls veel minder. Heel wat Nederlanders blijven hun verzekeraar immers jaren trouw en blijven jaren achtereen bij dezelfde scooterverzekeraar.

Dus ook al verhogen veel verzekeraars momenteel de premies voor scooterverzekeringen of zijn ze dit van plan, dan nog kan je als consument volop besparen op je scooterverzekering.

Ook draagt de steeds verdergaande individualisering van de verzekeringspremies bij aan gunstige tarieven voor consumenten. Het wordt voor verzekeraars steeds eenvoudiger om per doelgroep berekeningen te maken en de risico’s beter in te schatten. De premies worden aangepast op basis van de zeer specifieke risicoprofielen. Sommige verzekeraars werken nu zelfs met premies op basis van straat in plaats van regio en zelfs de kleur van de scooter kan soms de hoogte van de premie betalen.

Vergelijk & onderzoek

Genoeg redenen en bewijs dus om vóór het afsluiten van een scooterverzekering grondig vooronderzoek te doen. Het internet kan je hierbij zeer goed van dienst zijn.
Ten eerste biedt het internet veel informatie over welke soort scooterverzekering je het beste kan afsluiten, en met welke dekking. In Nederland is het in ieder geval verplicht om een WA scooterverzekering af te sluiten. Je kan daarnaast nog kiezen voor aanvullende dekkingen (casco of beperkt casco) en/of aanvullende verzekeringen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een ongevallen opzittende verzekering. Deze verzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit van de bestuurder of de mede opzittende.

Ten tweede kan je, nadat je het voor jou beste verzekeringsproduct hebt uitgekozen, op internet de premie prijzen voor dit product vergelijken bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »