Hoe vergelijk je cv ketel onderhoud aanbieders?

Inhoud

Lees dit vijf stappenplan en maak het eenvoudiger een goede keuze te maken.

Kiezen voor een cv ketel onderhoudscontract is gelijk aan het kiezen voor een nieuwe CV ketel, niet eenvoudig, maar wel raadzaam. Heb je een cv ketel onderhoudsovereenkomst, dan kun je bij storingen bellen en zal het onderhoudsbedrijf meestal, op de kosten van onderdelen na, je cv ketel repareren zonder bijkomende extra kosten. Een cv ketel is duurzaam en heeft een lange levensduur, meestal meer dan twaalf jaar. Toch zijn er een aantal stappen die, als je ze volgt, het maken van een keuze voor een onderhoudsabonnement gemakkelijker maken. Hieronder volgt het vijf stappenplan:Cv ketel

Stap 1: Inventarisatie

Inventariseer alle gegevens van de cv ketel zoals de leeftijd van de cv ketel en het merk en type van de cv ketel en schrijf deze op. Deze gegevens heb je nodig.

Stap 2: CV onderhoudsabonnementen vergelijken

Denk na over wat jij belangrijk vindt en ga vervolgens onderhoudsabonnementen vergelijken. Bijvoorbeeld dat er jaarlijks automatisch met jou contact wordt opgenomen voor een jaarlijkse inspectie. Tip: Neem ook deze een onderhoudsbedrijf mee in je vergelijking die collectief inkoopt! Dit kan je veel geld besparen.

Stap 3: Aanmelden bij het onderhoudsbedrijf van je keuze

Je hebt een keuze gemaakt voor een cv onderhoudsbedrijf. Bij de meeste aanbieders kun jij je rechtstreeks op de website aanmelden door een vragenformulier in te vullen. Op die manier kun je eenvoudig een cv ketel onderhoudsabonnement afsluiten en profiteren van het gemak bij een cv ketel storing.

Stap 4: Onderhoudsovereenkomst controleren

Het onderhoudsbedrijf zal vervolgens de overeenkomst naar je toe sturen, tezamen met de voorwaarden. Lees deze goed door. Gelukkig is er in Nederland in de wet geregeld dat je zeven werkdagen bedenktijd hebt en je dus binnen zeven dagen alsnog de overeenkomst kosteloos kunt annuleren.

Stap 5: Cv ketel inspectie

Het onderhoudsbedrijf van het door jouw afgesloten cv ketel onderhoudsabonnement maakt een afspraak en komt voor een eerste inspectie en zal als het nodig is onderhoud aan je cv ketel plegen. Dit kun je terugvinden in de voorwaarden van de onderhoudsovereenkomst. Afhankelijk van je keuze voor een bepaald type onderhoudsabonnement, zal het onderhoudsbedrijf of jaarlijks of één keer per twee jaar bij je langskomen voor het uitvoeren van cv onderhoud.

Met dit vijf stappenplan, heb je een goed handvat voor het maken van een goede keuze. Wij wensen zo weinig mogelijk storingen met de centrale verwarming  toe en wensen je succes bij vinden van een goed onderhoudsabonnement voor je cv ketel.

OOK INTERESSANT