Meer plek voor je tuinmeubelen met een tuinhuis

Inhoud

Het is elk jaar weer een gedoe om een geschikte plek voor je tuinmeubelen te vinden. Die moeten immers de winter in goede staat doorstaan voor de volgende zomer. Een tuinhuis zou je veel moeite kunnen besparen. Het bouwwerk zou ook de omgeving van je woonhuis sieren. Je hebt goed om je heen gekeken en weet al ongeveer waar het tuinhuisje komt te staan en hoe het esthetisch zal samensmelten met je woning.

Tuinhuis

Mogelijkheden

Je hebt al besloten dat je een tuinhuisje wilt. Wie A zegt, moet ook B zeggen. Nu dus nagaan welke optie het beste is. Als je handig bent, dan kun je zelf bouwen. Anders koop je een kant-en-klaar tuinhuis. Wil je toch wat anders, laat dan een huisje op maat bouwen.

Verschillen

Bij de kant en klare tuinhuizen heb je de optie voor een bouwpakket of prefab. Met een bouwpakket kun je op simpele wijze het huisje in elkaar zetten. Snap je niet zoveel van de richtlijnen, dan is een prefab huisje nog beter en eenvoudiger, omdat de wanden al zijn vastgemaakt. Veel mensen kiezen heel snel voor de kant en klare huisjes. Deze kunnen immers heel snel worden opgezet. Met heel snel wordt ruim twee dagen bedoeld. Ga je zelf bouwen dan kunnen de dagen al gauw enkele weken worden. Je moet dan zelf je tekening ontwerpen, goedkeuring vragen van de overheid, je fundering klaarleggen en dan het huisje opzetten.

Goedkoper

Door het grote gevarieerde aanbod vinden een groot deel van de mensen die zoeken naar een goedkoop tuinhuisje, wel iets naar hun smaak. Anderen besluiten zelf te bouwen in de waan dat dit goedkoper is dan een bouwpakket. Maar niets is minder waar. Een kant-en-klaar tuinhuis is relatief goedkoper, omdat er in het groot wordt ingekocht en er hierdoor mindering op de kostprijs ontstaat. Maar de vele voordelen van kant en klare huisjes hebben ook minpunten. Het ontwerp is niet van jou, waardoor de associatie en het gevoel van trots minder is. Zelf bouwen versterkt de eigen trots en voldoening.

Eigen wensen

Ben je niet tevreden over de ontwerpen die er worden aangeboden en kun je zelf niet bouwen, dan bestaat er altijd nog de mogelijkheid om een tuinhuis op maat te laten maken. Daarin kun je al je wensen verwerken en aangeven bijvoorbeeld waar de deuren, ramen en eventuele muren moeten staan.

OOK INTERESSANT