Op wandelvakantie in Tirol Oostenrijk

Inhoud

Het Zillertal in Tirol is een walhalla voor wandelaars en bergsporters, zowel voor beginners als gevorderden. Er zijn diverse wandeltochten die je hier kunt maken en elk verkent een typische vallei van de Zillertaler Alpen in Tirol. Je kan ook een trekking maken van meerdere dagen over de beroemde Berliner Höhenweg. Onderweg kan je overnachten in hele gezellige hutten.

Tirol Oostenrijk

In dit gedeelte van Tirol zijn kortere en langere wandeltochten mogelijk, met diverse hoogteverschillen. Er is dus voor elk wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling naar de Hundskehljoch. Dit is een pittige wandeltocht van 7 tot 8 uur, met 1220 meter stijgen en dalen. Het startpunt van deze wandeling is Bärenbad en kan je bereiken met de bus of auto vanuit Mayrhofen. Het is een prachtige tocht door een verlaten bergdal en volgt een oeroud voetpad naar het Ahrntal in Zuid-Tirol. Onderweg heb je mooie uitzichten, en boven op de bergpas een prachtig uitzicht op de grens met Italië.

Wandel je liever maar een halve dag en wat minder intensief? Dan is de tocht naar Brandberg en de Steinerkogel misschien wat voor je. Deze wandeling start vanuit Mayrhofen tegenover het dalstation van de Penkenbahn en duurt 3,5 uur, met 600 meter stijgen en dalen. Dit is een ideale starter wandeling met duidelijke bewegwijzering en is zowel in de winter als in de lente een mooie wandeling.

Ga je in dit dal van Tirol op vakantie, dan is het een goed idee om de Zillertal Activcard aan te schaffen. De pas is te koop bij o.a. toeristenbureaus en de dalstations van de bergbanen en bieden korting of gratis toegang tot zwembaden, bergbanen, openbaar vervoer en een groot aantal attracties.

Een ander mooi wandelgebied ligt in Oost-Tirol aan de zuidzijde van het Nationaal Park Hohe Tauern, het Virgental. Ook hier is het schitterend wandelen. Doordat dit dal omringd is door hooggebergte is de beste periode om hier op vakantie te gaan van juni tot september, met als beste maanden juli en augustus.

[mappress mapid=”2″]

Ook hier zijn wandeltochten beschikbaar voor verschillende niveaus. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tocht naar de berg Großvenediger? Dit is een wandeltocht voor zowel beginners als gevorderden, maar voert wel over een gletsjer. Als beginner is het daarom misschien verstandig om een berggids in te huren. Zij kunnen je tijdens de wandeltocht ook veel interessante dingen vertellen over de omgeving.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »