Tips en advies bij de online aankoop van laarzen via internet

Inhoud

In dit artikel gaan we het hebben over de aankoop van buitenlaarzen. Deze zijn te gebruiken als jachtlaarzen maar ook veelal als sneeuwlaarzen. Dit zijn dus niet de klassieke sneeuwboots voor in de sneeuw, maar de wat modieuzere stoere leren laarzen die waterdicht zijn en dus ook goed zijn te gebruiken voor in de sneeuw. Buitenlaarzen worden ook wel outdoorlaarzen genoemd. Via internet zijn deze outdoorlaarzen in alle soorten en maten te vinden, meestal van leer. Het is niet altijd gemakkelijk zijn om je buitenlaarzen via het internet aan te schaffen. Helaas kun je ze niet zoals in de winkel vooraf aanpassen. Het blijft dus van tevoren altijd een gok of de outdoorlaarzen wel de goede maat zijn. De laarzen moeten natuurlijk wel goed aan je voeten zitten en ze moeten zeker ook lekker lopen. Omdat je ze niet vooraf kunt passen is ook dat van tevoren lastig in te schatten. Je ontdekt dit pas als de laarzen afgeleverd zijn, je deze uit de doos haalt en ze aantrekt. In dit artikel geven wij u een aantal tips en adviezen voor het online bestellen van deze zogenaamde online outdoorlaarzen die je kunt gebruiken als buitenlaarzen en winterlaarzen?

Welke maat moet ik kopen?laarzen

Een garantie dat je na het volgen van deze adviezen en tips, de juiste maat besteld kunnen wij je natuurlijk niet geven. Wel verkleint dit de kans op een miskoop qua maat. Bestel de maat van je buitenlaarzen op basis van je huidige schoenmaat of laarsmaat. Laarsen die te ruim of te strak aan je voeten zitten, zitten niet confortabel met als gevolg dat ze waarschijnlijk, net zoals ik, onderin je kast laat staan en ze nooit meer aantrekt. Vind je een laars die je graag wil hebben maar zit je maat er helaas niet tussen? Bestel ze dan niet in een andere maat, maar zoek verder naar andere laarzen die wel in je schoenmaat verkrijgbaar zijn. Er zijn internetwinkel die aangeven dat hun merklaarzen één maat kleiner of één maat groter groter uitvallen dan een gemiddelde laarsmaat. Volg dan dit advies en bestel de laarzen volgens het advies van de laarzenwinkel. De internetwinkel heeft ervaring en heeft er echt geen belang bij om uw bestelde laarzen te moeten omruilen, dus volg dit advies.

Let op de mogelijkheid voor retournering

Na de aankoop van je nieuwe outdoorlaarzen wil je ze natuurlijk direct aantrekken en er plezier van gaan hebben. In sommige gevallen komt het voor dat je na aankoop,  spijt hebt van de koop omdat ze om welke redenen dan ook bij nader inzien niet of minder goed bevallen. Misschien zitten ze niet lekker, is het gewoonweg niet wat je had verwacht, of vallen ze je gewoon na het zien ervan tegen. Ga dus voorafgaand aan je aankoop altijd na of ze zonder bijkomende kosten geretourneerd mogen worden. Let er wel op dat de meeste online winkels je geen geld terugstorten en je dus verplicht bent om andere uit te zoeken.

Lees de reviews en opmerkingen van anderen op het internet

Veel internet gebruikers zetten hun ervaringen en opmerkingen over de aankoop in zogenaamde forums. Ze schrijven hun ervaringen is over de producten die aangekocht zijn en ook over de winkels die deze hebben geleverd. Zitten de laarzen wel goed en lopen ze lekker? Heeft de leverancier of winkel wel gedaan wat deze belooft heeft? Zijn de laarzen wel waterdicht? Waterdichte laarzen zijn erg belangrijk. Op die manier houd u droge en warme voeten en blijven de laarzen comfortabel lopen. Indien je twijfels over de aankoop van je laarzen dan is het belangrijk om deze reviews aandachtig door te lezen. Zijn de reacties overwegend slecht, bestel deze dan niet. De kans op een miskoop is dan sterk aanwezig en die willen wij je proberen zo veel mogelijk te besparen.

Plaatjes van de laars

Pas op met plaatjes van de laars. Afbeeldingen van een laars kunnen een sterk vertekend beeld geven. Probeer zo veel mogelijk de grotere afbeelding(en) en zo veel mogelijk plaatjes te bekijken zodat je een goed beeld krijgt van de laars die je wilt kopen. Een goed advies is om van het type en de merk laars waarnaar je op zoek bent, te googlen via google images.

Webshops vergelijken

Vergelijk de laarzen die je wilt kopen op zo veel mogelijk verschillende webwinkels. Doorgaans weten de meeste mensen na enig onderzoek wel welke laarzen ze willen kopen. Prijzen vergelijken van verschillende webshops, als u het merk en type weet, kan zeer de moeite lonen.

Afwijkende standaard voetmaat

Ieder mens is uniek, evenals de voeten. Er zijn mensen met smallere voeten, terwijl anderen veel bredere voeten hebben. Zeker voor die mensen met brede of smalle voeten is het erg belangrijk een laars te kopen die goed bij je voeten past. Als je in het verleden moeite hebt moeten doen om in de winkel een goed passende laars te vinden, is het niet verstandig om je laarzen in een webwinkel kopen en raden wij dit sterk af. Het risico op een miskoop is dan gewoon te sterk aanwezig. In dat geval adviseren wij je om naar een gespecialiseerde laarzenshop te gaan en je goed te laten voorlichten.

Samenvatting

Via webwinkels zijn tegenwoordig veel soorten laarzen te koop. Deze laarzen zijn vaak goedkoper dan in een reguliere laarzenwinkel. Laarzen bestellen in een internetwinkel is best moeilijk omdat je ze voorafgaand aan de aankoop niet kunt aanpassen en voelen en omdat de plaatjes op het internet een ander beeld kunnen geven van de laars. Zorg er dus altijd voor dat je bij een webwinkel aankoopt waar je de laarzen zonder bijkomende kosten kunt retourneren. Indien mogelijk, lees dan altijd de reviews en ervaringen van kopers die je voorgingen. Prijzen en plaatjes van andere webwinkels bekijken is ook geen overbodige luxe. Zo krijg je een helder en eerlijk beeld krijgt van de verschillen in prijzen en van het uiterlijk van de laars.

Wij wensen je veel succes bij de aankoop van je nieuwe laarzen!

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »