Teaktafel als centrum van het interieur

Inhoud

Wat is het eerste meubel waaraan u denkt wanneer het gaat om woninginrichting? Een bed, een bank, een boekenkast? Dat kan. Maar wat in het rijtje van eerste meubels zeker niet zal ontbreken is de eettafel. Dat de eetkamertafel in de top drie meubels voorkomt, vooral te danken aan de centrale plaats die het inneemt in het interieur.

De eetkamertafel vervult een belangrijke, misschien wel de belangrijkste sociale functie binnen de familie. Vooral houten eettafels geven het interieur een gezellige, warme sfeer waar het graag toeven is. Neem maar de teakhouten eettafel, een van de meest bekende houtsoorten waaruit kwalitatief hoogwaardige meubels kunnen worden vervaardigd. Teakhout is vanwege de relatief goede prijs-kwaliteit verhouding en de vele afwerkingsmogelijkheden.Teaktafel

Tafelhoogte

Per dag maken we op zoveel verschillende manieren gebruik van tafels. We schuiven aan voor het ontbijt, nemen een break met een kopje koffie, hebben er lunch en praten daar ’s avonds bij tijdens het avondeten. Op alle momenten hebben de tafels een andere functie en zitten we er anders bij. Ook hebben we allemaal verschillende lengten. Dit zijn allemaal omstandigheden waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van de hoogte van de tafel. De gemiddelde hoogte van een houten eettafel is 77 centimeter. Voor mensen met extra lange benen is het prettiger wanneer de tafel hoger wordt gemaakt.

Stoelen

Er is veel gezegd over de teaktafel, maar bij een tafel horen natuurlijk ook stoelen. Ga voor het aanschaffen van een teak eetkamer- of salonset eerst goed na wat voor stoel het beste past bij de tafel naar keus. Wordt het een stoel met of zonder armleuning. Moet het een gestoffeerde, lederen of kale houten zitting hebben. Ga je voor een smalle hoge of lage brede leuning, hoeveel mensen moeten aan de tafel kunne zitten, enzovoorts. De beslissing om stoelen met wel of geen armleuning te nemen, kan weer van invloed zijn op de hoogte van de tafel. Een grote tafel is mooi, maar té groot kan afbreuk doen aan uw interieur als het niet in verhouding is met de overige meubels en woonaccessoires. 

Onderhoudstips

Elke teak tafel heeft zijn eigen onderhoud nodig, dit komt voornamelijk door het verschil in leefstijl en de wensen qua kleur en uitstraling. Natuurlijk verschilt het onderhoud van een teaktafel in een druk gezin met ‘knoeiende’ kinderen dan in een vrijgezellen woning waarin een of twee nette mensen  wonen.

De teakhouten tafel is best gemakkelijk in onderhoud. Er hoeft geen lak of olie worden bijgehaald om het hout er mooi en natuurlijk uit te laten zien.  Omdat teak een vettige houtsoort is, doen een vochtige doek of een sopje met groene zeep al wonderen. Kringen en vlekken kunnen makkelijk uit een teakhouten tafel worden geschuurd, indien deze niet is voorzien van een beschermlaag.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »