Hout en badkamers

Inhoud

Dit lijkt op het eerste oog niet goed samen te gaan. Nat hout gaat toch rotten? Nee, dat hoeft niet. Kenners van kwalitatieve houtsoorten weten dat teakhout bij uitstek geschikt is voor allerlei toepassingen in natte ruimtes.Teak badkamer

Natuurlijk is hout is gevoelig voor water en vocht. Toch wordt het al eeuwen verwerkt in fraai badkamer meubilair? Dat is ook niet zo verbazingwekkend als we weten dat hout de meest woeste stormen op zee(schepen) heeft ‘overleefd’ en tot de dag van vandaag wordt gebruikt in vochtige omgevingen. De verklaring daarvoor is simpel hout is een levend materiaal en daardoor totaal verschillend van de meeste materialen die in een vochtige omgeving worden gebruikt. In de badkamer kan het in rechtstreeks contact komen met water. Om te zorgen dat het hout zich kan handhaven in de vochtige omgeving is de keuze van een waterbestendige houtsoort van belang. Teak komt bij uitstek in aanmerking voor teak badkamermeubels.

Prachtige structuur

Teak heeft een zeer hoge vochtbestendigheid en is daarom uiterst geschikt voor toepassingen in de natte ruimtes. Het wordt naast de meubelsector ook gebruikt in de scheepsbouw. Met name voor de bouw van exclusieve jachten. Ook de schitterende parketvloeren van teakhout zijn niet onbekend. Het hout heeft een prachtige structuur waarin tal van kleuren schakeringen lichtbruin tot donkerbruin met een gouden zweem te zien is. Het kernhout is lichtbruin tot goudbruin. Wanneer het langdurig aan zonlicht wordt blootgesteld kleurt het donker.

Eigenschappen

Teak is al eeuwenlang bekend. Het is door de jaren heen uitgegroeid tot een kostbare houtsoort. Dit is voornamelijk te danken aan de bestendigheid tegen alle weersinvloeden en de vele toepassingen waarvoor het kan worden gebruikt. Onderzoek heeft uitgewezen dat teak rijk is aan natuurlijke oliën en daardoor zeer duurzaam bouwmateriaal is. Een ander voordeel is dat teak niet gaat roesten of roest veroorzaakt wanneer het in contact komt met metaal. Er wordt zelfs beweerd dat geen enkele houtsoort zoveel voordelige eigenschappen heeft als teak.

Sfeervolle badruimte

Een badkamer is niet zomaar een plek om te douchen of te poetsen. Het mag best een plaats zijn waar u volledig tot rust komt. Met de juiste teak meubelen is een cosy wellness gauw gerealiseerd. Een badkamer in teak geeft namelijk meteen een warme sfeer. Denk maar aan een sfeervolle massief teakhouten badkamer en teakhouten wastafels in combinatie met verschillende natuurstenen waskommen in passende vormen en kleuren. Teakhouten badkamermeubelen stralen een gevoel van luxe en wellness uit en vormen een verrijking zijn voor uw badkamer. Op deze manier creëert u op uw eigen manier een stijlvolle badkamerinrichting.

Door de vele goede eigenschappen heeft teak zich geliefd gemaakt onder interieurontwerpers, meubelfabrikanten en consumenten die ook in huis ‘dichtbij de natuur’ willen zijn. Steeds meer mensen kiezen voor teak badkamermeubelen, omdat ze ook verrassend onderhoudsvriendelijk zijn.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »