Teak badkamermeubel zijn goed bestendig tegen water en vocht

Inhoud

Zit uw badkamer er ook nog hetzelfde uit alsof er twintig jaar geleden voor het laatst iets aan is gedaan of misschien bent u gewoon toe aan een verandering, wilt u een luxere uitstraling of ontbreekt dat ene badkamermeubel in uw badkamer. Heeft u er wel eens aan gedacht om een teak badkamermeubel aan te schaffen?

Badkamer teak meubels

Hout in de badkamer?

Het klinkt misschien raar als u het zo leest, maar niets is minder waar. Al eeuwen lang word hout gebruikt voor de constructie van schepen. Er zijn vele verschillende soorten hout. Teak is daar een voorbeeld van. Het grote verschil tussen teak badkamer meubelen en gewone houten badkamermeubelen is het verschil in vochtbestendigheid. Teak kan veel beter tegen vocht dan de meeste andere soorten hout waardoor het niet zal gaan rotten of uitzetten.

Houten badkamermeubelen

Houten meubelen hebben voor veel mensen een mooie en luxe uitstraling. Hout is dan ook erg populair voor allerlei meubelen. Tafels, stoelen en kasten. Meestal zijn de meubels van hout gemaakt. De prijs kan onderling enorm variëren afhankelijk van het houtsoort.

Zo kunt u ook berkenhout of beukenhout verwerken in de badkamer. Het nadeel is dan wel dat u dit moet bewerken met vernis of olie om te voorkomen dat het gaat uitzetten of rotten. Behalve dat u het moet bewerken, is het onderhoud ook erg belangrijk om te voorkomen dat dit niet alsnog gebeurt.

Teak badkamermeubelen

Teak badkamermeubelen

Teak is een hardhout dat vochtbestendig is. Ook geeft teak een luxe uitstraling en heeft het veel minder onderhoud nodig dan een zachtere houtsoort dat bewerkt is. Een nadeel van teak badkamermeubelen is echter wel de aanschafkosten.

Conclusie

Hout in de badkamer kan erg mooi zijn en is nog niet zo gek als het in eerste instantie klinkt. Bij de aanschaf van een houten badkamer meubel moet u wel bedenken dat het hout bestendig moet zijn tegen vocht. Dit kan door het hout te vernissen of oliën of door duurdere, maar vochtbestendige hardhout meubel te kopen. Zo zijn Teak badkamermeubelen geschikt voor in de badkamer en stralen ze luxe uit.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »