Het is best te begrijpen wanneer iemand het veel moeite vindt om een taxi te bestellen. Je moet dit namelijk eerst telefonisch afspreken. Vervolgens moet je een tijd en een plaats doorgeven waar je opgehaald wilt worden. En daarna moet je ook nog eens doorgeven naar welk adres je toe wilt gaan.

En natuurlijk ook welke route je wilt gaan in verband met de tijdsduur van de rit. Het lijkt op het eerste gezicht best veel informatie, maar aan vooraf plannen zitten ook een aantal voordelen. Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen op te sommen aan het stappen in een willekeurige taxi.

Plan je taxi vooruit

Zoals hierboven reeds aangegeven, heeft vooruit plannen grote voordelen. Zo is bijvoorbeeld de gehele rit fijn geregeld wanneer je in de taxi instapt. En kun je tijdens de rit zorgeloos van je rit genieten. Hierdoor heb je de tijd en de vrijheid om over de laatste voorbereidingen voor een presentatie of een belangrijk gesprek na te denken. Je kunt natuurlijk ook een taxi boeken iemand anders. Zoals bijvoorbeeld voor een vriend of vriendin die vanaf het vliegveld Schiphol naar een bepaald adres wil gaan. Er zijn ook genoeg argumenten te bedenken om niet zomaar in een willekeurige taxi te gaan zitten.

Wees selectief

De eerste reden om niet in een willekeurige taxi te stappen is dat het een illegale taxi zou kunnen zijn. In de regel hebben deze chauffeurs maar één doel en die is om jou zoveel mogelijk geld te laten betalen. Dit gedrag herken je doordat de chauffeur aan het begin van de rit wazig is over de uiteindelijke prijs van de taxirit. Achteraf wordt de prijs die je dan moet betalen overdreven hoog. De uiteindelijke prijs is dan veel hoger dan die zou mogen zijn. Ook kun je wanneer je onbevangen in een taxi stapt op bijvoorbeeld het station in een verkeerde taxi gaan zitten. In dit geval is deze taxi dan reeds besteld door een ander. Nu gaat de taxichauffeur ervan uit dat jij de passagier bent op deze stond te wachten. Het advies luidt om dus niet zo maar in een willekeurige taxi te gaan zitten en altijd vooraf te regelen.

Neem contact met ons op

Reserveer heel gemakkelijk je taxirit en ga naar Taxi centrum hengelo. Wist je dat het onnodig is om te bellen en een taxi te bestellen? Je kunt bij ons super eenvoudig in een paar kleine stappen je taxi regelen. Vul snel het reserveringsformulier in bovenaan op de internetpagina en je taxi is geregeld.