Op vakantie in Tanzania heeft u oneindig veel mogelijkheden

Inhoud

Tanzania is het land van de oneindige mogelijkheden. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste mogelijkheden.

Safari

U kunt een lodge safari boeken. Een lodge safari betekent dat u in luxe, en meestal op typisch Afrikaanse wijze de nacht doorbrengt. U slaapt in zeer comfortabele huisjes ( lodges ) met in veel gevallen een rieten dak, en het interieur is typisch Afrikaans, met een veelvuldig gebruik van hout, gekleurde kleden en Afrikaanse houtsnijwerken. De meeste lodges beschikken over een internetverbinding, zwembaden, sauna’s, en meer faciliteiten. Een safari in Tanzania kan zeer comfortabel dus.Vakantie

Ballonsafari

U kunt op een ballon safari gaan. Met een ballonvlucht vliegt u over de steppes van de Serengeti in Tanzania-Afrika. Ballonvarend over de Sergeneti heeft u een geweldig indrukwekkende panorama. U ziet grote groepen wilde dieren, zoals zebra’s en giraffen die onder u voorbij trekken. U leert de Serengeti van een heel andere kant kennen, een belevenis die u waarschijnlijk uw hele leven lang niet meer zult vergeten.

Bergbeklimmen

Een andere sportieve mogelijkheid is om te gaan bergbeklimmen. Een beklimming van de Kilimanjaro, de hoogste berg in Tanzania, brengt u door een vijftal verschillende landschappen. Het landschap begint met tropisch regenwoud waar u een scala aan tropische vogels en apen tegen komt. U ziet bijvoorbeeld de zwart-witte colobus aap. In het tweede landschap loopt u door een savanneachtige omgeving, gevolgd door ‘alpine moorland’ een maanlandschap van alleen zand, steen met hier en daar wat cactussen, lobelia’s en protea’s. Het derde landschap dat volgt is een woestijn landschap, gevolgd door ijsmuren en besneeuwde vlaktes.

Kilimanjaro

Met bijna 6000 meter meter is de Kilimanjaro veruit de hoogste berg van het Afrikaanse continent. Het is tevens de enige plek nog sneeuw en ijs ligt. De Kilimanjaro bestaat uit drie uitgedoofde vulkanen. Deze zijn in volgorde van hoogte, Kibo Peak met 5985 meter hoogte, Mawenzi Peak met 5149 meter hoogte en Shira Peak met 3962 meter hoogte.

Strandvakantie

Voor de wat minder sportieve vakantiegangers is er ook de strandvakantie op romantische eilanden van de republiek Tanzania.

Zanzibar

De paradijselijke stranden van Zanzibar-Afrika trekken vele toeristen aan om te relaxen, van de zon te genieten, of om uit te rusten na een safari en/of de beklimming van Mt. Meru of Mt. Kilimanjaro. Prachtige witte zandstranden, palmbomen en het turquise blauwe water van de Indische Oceaan voldoen perfect aan zwem-, snorkel-, en duikactiviteiten, of u kunt ook een bezoek brengen aan Kizimkazi in het zuiden van het eiland, om met de dolfijnen te gaan zwemmen. Het water heeft het hele jaar door een temperatuur van 28 graden Celsius. Ideaal voor een strandvakantie Zanzibar.

Pemba

Dit eiland is gelegen 50 km boven Zanzibar, en is een stuk kleiner, het grote verschil tussen de twee eilanden zijn hun hoogteverschillen, Zanzibar kent nauwelijks hoogteverschillen, terwijl Pemba erg heuvelachtig is, ook is dit eiland een stuk groener dan Zanzibar.

OOK INTERESSANT