Tanzania, Zanzibar en de Kilimanjaro als leidraad voor uw vakantie

Inhoud

Eens toe aan een andere vakantie dan de overbekende bestemmingen? Wat denkt u van Tazania? De Kilimanjaro ligt in Tanzania en men kan, onder begeleiding, deze berg beklimmen. Maar ook een safari is een must wanneeer je naar Tanzania afreist, de prijzen liggen veel lager dan in de Europese toeristenbestemmingen, het weer is er bijna altijd goed en u kunt eveneens uw vakantie eindigen met een bezoek aan 1 van de 2 eilanden, Zanzibar of Pemba. De bevolking staat bekent om hun vriendelijke en gastvrije verwelkoming van toeristen, zij zullen mede uw verblijf tot een overweldigende ervaring maken.Tanzania

Kilimanjaro

De Kilimanjaro bepaalt voor een groot deel het beeld van Tanzania Afrika, we kennen allemaal de foto’s genomen vanaf de Serengeti maar daar zelf ook eens aanwezig te zijn, of zelfs eens de Kilimanjaro beklimmen, geeft een extra dimensie aan je vakantie. Je moet natuurlijk wel over een goede gezondheid beschikken om de Kilimanjaro te beklimmen, op de top vind je de gletsjers en het uitzicht vanaf de berg is werkelijk een indrukwekkende ervaring.

Safari

Natuurlijk moet je op safari gaan als je in Tanzania bent, je kunt dit in groepsverband doen maar ook privé arrangementen zijn ter beschikking. De laatste zijn natuurlijk wel iets duurder dan de reguliere maar maakt het tevens mogelijk alles op uw wensen af te stemmen. The Big Five is aanwezig op de Serengeti en deze dieren allemaal in het wild te zien leven, in hun natuurlijke habitat, geeft niet alleen mooie foto’s maar ook meer begrip voor de bescherming van deze diersoorten. Belangrijk is altijd naar de adviezen van uw gids te luisteren. Gedurende de safari logeert u in een Serengeti lodge, van eenvoudig tot zeer luxe met zelfs internet en een bad, douche en tv. U kunt daarnaast ook opteren om een ballonvaart te maken boven de Serengeti, een uniek gebeuren. Vanuit je ballonmand zie je de wilde dieren op de vlakte die je gadeslaat vanuit een volkomen stilte. De vergezichten zijn tevens adembenemend te noemen met ook weer de Kilimanjaro op de achtergrond. Indien je geluk hebt wordt je ook nog eens getrakteerd op een zeer romantische zonsondergang.

Eilanden

Na alle activiteiten kunt u daarna uw vakantie afsluiten op het eiland Zanzibar of Pemba, 2 prachtige eilanden met helderblauw water en witte zandstranden omgeven met palmen. Op die manier komt u heerlijk uitgerust terug van uw vakantie en zult u het één en ander aan nieuws te vertellen hebben aan uw familie en vrienden over uw Zanzibar reizen.

De diverse mogelijkheden kunt u van tevoren vastleggen maar ook ter plaatse kan er nog veel geregeld worden. Kortom, geniet van uw Tanzania-ervaring!

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »