Starten van een webwinkel, hoe zit het met webhosting ?

Inhoud

Als je je eigen webwinkel gaat starten, kan je een winkel gaan huren of zelf opzetten. Zet je een winkel zelf op, dan is het van groot belang om een hosting-pakket te kiezen dat precies past bij jouw wensen. Onder webhosting wordt verstaan de verhuur van de serverruimte waarop de website en het e-mailsysteem van je webwinkel draait. Webwinkel hosting

De meeste aanbieders van webhosting bieden ongeveer dezelfde producten en het  belangrijkste punt waarop ze zich onderscheiden is de prijzen; hier wordt dan ook behoorlijk mee gestunt. Het valt echter af te raden om op al te aantrekkelijke aanbiedingen in te gaan. Het klinkt weliswaar verleidelijk om direct in zee te gaan met een provider die een hostingpakket voor nog geen vier euro per maand aanbiedt, maar daarbij is de kans aanwezig dat het pakket niet aan de minimumeisen voldoet die je voor je webwinkel stelt.

Een andere goede reden om je in webhosting te verdiepen voordat je ergens aan verbindt is de contractperiode. Doorgaans ga je een contract aan waarbij je voor een jaar aan een pakket vastzit. Het is dan erg zonde van je geld als je er na een paar weken achter komt dat je onvoldoende mogelijkheden hebt om je winkel optimaal te laten draaien. Kijk dus eerst naar de inhoud van pakketten, en ga pas prijzen vergelijken nadat je hebt besloten wat je nodig hebt.

Ga je een webwinkel beginnen, kijk dan goed naar de inhoud van een hostingpakket. Er zijn verschillende zaken waar je in het bijzonder op moet letten, eentje daarvan is de hoeveelheid schijfruimte. Met een pakket dat bijvoorbeeld 30 MB aan schijfruimte biedt, kun je niet zoveel als je serieus met je webwinkel wilt starten.

Start je je webwinkel vanuit een Content Management Systeem, dan heb je alleen daarvoor al minimaal 50 MB nodig. Daarnaast wil je natuurlijk ook je producten op een mooie manier kunnen presenteren, met beeldmateriaal in een redelijke resolutie. Al deze elementen zullen behoorlijk wat schijfruimte in beslag nemen.

De hoeveelheid dataverkeer dat in een pakket zit is ook een aspect dat met de omvang van je webwinkel samenhangt. Hoe meer pagina’s je website telt, hoe meer dataverkeer bezoekers kunnen genereren door verder door te klikken. En de hoeveelheid dataverkeer van je webwinkel hangt natuurlijk ook af van het aantal bezoekers dat je verwacht.

Over het algemeen bieden de pakketten minimaal 1 GB en voor startende winkeliers die net hun webwinkel hebben gestart en hooguit een paar honderd bezoekers per maand verwachten, is dat doorgaans ruim voldoende.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »