Spaar je kapsel met een zonneklep

Inhoud

Zonnekleppen zijn weer in de mode en een erg handig alternatief voor mensen die hun kapsel niet willen ruïneren door het gebruik van een hoofddeksel.zonneklep

Zonnekleppen zijn kleppen, die met een soort haarband op het voorhoofd wordt gedragen, zodat de zon niet in de ogen kan schijnen. Soms is de haarband een elastische band dat geheel om het hoofd wordt gedragen, maar het kunnen ook twee plastic pennen zijn die boven de oren, gelijk aan het dragen van een bril, in het haar worden gestoken. Qua kleur kan de klep van gekleurd plastic zijn, of van gekleurd katoen met een plastic vulling maar ook van leer. Leren zonnekleppen zijn de luxere duurdere uitvoeringen. Voor reclamedoeleinden, zoals relatiegeschenken en dergelijke, worden zonnekleppen gemaakt van het goedkopere karton met een simpel elastiekje, om weg te geven en worden na gebruik meestal weggegooid. Zonnekleppen worden ook wel visors genoemd.

Voordelen van de zonneklep

De voordelen zijn in de eerste plaats het behoud van je kapsel. Omdat je de zonneklep plaatst boven je oren en de klep je haar niet afdekt, blijft je kapsel onaangetast. Een ander voordeel vind je in het gebruik van de klep tijdens sporten. Omdat je hoofd niet afgesloten is, geeft dit een veel prettiger gevoel als je zweet op je hoofd. Door de geringe grote van de zonneklep is deze gemakkelijk mee te nemen.

Mode

Sinds het voorjaar van 2014 is de zonneklep weer helemaal in de mode. De zonneklep is trendy en hip. Je ziet ze tegenwoordig niet alleen bij volwassen in het straatbeeld maar ook bij baby’s en kinderen. Ze zijn te krijgen in allerlei soorten, materialen, designs en kleuren.

Prijs

Om de prijs hoef je het niet te laten. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf een euro of 4. Uiteraard hangt aan de luxere (merk) modellen zonnekleppen, meestal gemaakt van duurdere materialen zoals leer en suède een heel ander prijskaartje.

OOK INTERESSANT