De verschillende soorten CV-ketels

Inhoud

De centrale verwarming ketel is deel van de installatie die het water verwarmt dat naar de radiatoren stroomt.

De meeste ketels in Nederland werken op aardgas hoewel er ook nog wel ketels zijn die op aardolie of hout werken. Als een ketel slecht is geplaatst of onderhouden kan de ketel koolstofmonoxide lekken. Dit is een product van onvolledige verbranding. Koolstofmonoxide is zeer giftig, kleurloos en reukloos.Cv ketel

Onderhoud

Jaarlijks komen tussen de 5 en 12 mensen om in hun eigen huis aan koolmonoxidevergiftiging door een onjuist geplaatste of slecht onderhouden ketel. Moderne ketels nemen het probleem grotendeels weg maar door slechte plaatsing zijn er nog steeds CV ketels die lekken. Het is dus erg belangrijk om de ketel regelmatig te laten controleren en onderhouden.

Kies de juiste ketel

Oké, dan ben je zover dat je weet wat zo’n ketel doet en hoe deze onderhouden moet worden, moet je ook nog eens kiezen uit een soort CV ketel. Er zijn namelijk vele soorten CV ketels. Voor elk huis is er een ketel beschikbaar die bij u past. Zo zijn er conventionele, combi en HR-ketels. Elk zijn eigen voordelen maar ook prijs. Daarnaast hebben verschillende ketels verschillende capaciteiten. Hoe groot is uw huis? Ten slotte zijn er verschillen in garantie en het zo belangrijke onderhoud.

De conventionele ketel

De conventionele ketel is de ketel die in de meeste huizen te vinden is. Als u een conventionele ketel in uw huis hebt let dan goed op de ouderdom en vervang deze op tijd.

De combiketel

De combiketel is een geiser en boiler in één. De combiketel zorgt voor zowel het warme water als de verwarming. Dit toestel is dus erg handig om ruimte te besparen.

De hr-ketel

De hoog rendement-ketel of (hr)-ketel is een toestel dat efficiënt omgaat met het gas en daarom vele euro’s kan besparen op de energierekening. Een groot gedeelte van de energierekening is namelijk de kosten van het gas. De meeste aanbieders bieden namelijk een variabele gasprijs die gekoppeld is aan de olieprijzen.

Een ketel is een belangrijk onderdeel van uw huis. De verwarmingsinstallatie is een grote kostenpost als u deze moet vervangen. Voor elk budget is er een ketel. Wees goed voorbereid en kies de ketel die bij uw huis en uw budget past.

ATAG Gas-Brennwertkessel

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »