Het solliciteren is tegenwoordig erg veranderd ten opzichte van vroeger. Vroeger schreef iemand een sollicitatiebrief in perfect Nederlands. Als u geluk had, werd u uitgenodigd, tesamen met nog 20 andere kandidaten voor een sollicitatiegesprek. Vervolgens ging u door de sollicitatieprocedure met als uiteindelijke resultaat misschien een nieuwe baan.Solliciteren

U bent op zoek naar werk en zoekt naar vacatures. Welke mogelijkheden heeft u tegenwoordig?

Hou de kranten in de gaten

Allereerst zijn er de kranten en regionale kranten. Hierin staan regelmatig vacatures. Hier kunt u per sollicitatiebrief op solliciteren.

Uitzendbureaus

Denk bijvoorbeeld eens aan vacatures vinden bij uitzendbureaus op internet. Veel uitzendbureaus hebben tegenwoordig een database, waarin alle beschikbare vacatures staan. Deze zijn gewoon op internet te vinden. Kijk ook eens bij regionale uitzendbureaus door te zoeken op bijvoorbeeld vacatures Overijssel.

CV banken en Jobboards

Ook kunt u uw CV achterlaten (uploaden) bij zogenaamde CV banken en jobboards op het internet. Dit heeft een aantal voordelen. Werkgevers zoeken in deze CV banken naar personeel. Zorg dus dat uw curriculum vitae (CV) er bij staat. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u zichzelf via uw CV op de juiste manier presenteert. Indien een werkgever u vindt, zal deze u benaderen voor een gesprek.

Social Media

Verder kunt u werk zoeken via social media zoals linkedin, facebook en twitter, door eenvoudig uw CV te publiceren via deze sociale netwerken en/of te vermelden dat u werk zoekt. Mijn eigen ervaring is dat linkedin hiervoor uitermate geschikt is omdat dit een zakelijk netwerk is.

Abonnementen op vakbladen

Bijna iedere branche heeft zijn eigen vakbladen. Het verdient de aanbeveling om u te abonneren op een vakblad binnen de branche waarin u werk zoekt. Veel werkgevers zetten vacatures in de vakbladen.

Websites bedrijven op internet in de gaten houden

Er zijn veel bedrijven die vacatures op de eigen website plaatsen. Hou dus goed de websites in de gaten van bedrijven binnen de branche waarin u werk zoekt.

Eigen kennissen

Vergeet niet te vermelden binnen uw kennissenkring dat u op zoek bent naar werk.

Werving en selectie bureaus

Doorzoek de databases van verschillende werving en selectie bureaus op het internet.

CWI

Kijk eens bij het CWI. Deze zijn er niet alleen voor de uitkeringen, maar kunnen u ook goede ideeën en tips geven voor het vinden van een leuke baan.