Heerlijk in de sneeuw op een skipiste en daarna lekker de aprés ski in

Inhoud

Als ik aan Oostenrijk denk, komt bij mij het beeld naar boven van idyllische witte huizen, balkonnetjes vol met rode geraniums, stromende beekjes en eindeloze wandelingen over bergen en door dalen. De meeste van die beelden komen door de bij iedereen wel bekende films over keizerin Sissi, een aantal beelden zijn mijn eigen herinneringen aan een land waar ik heel lang geleden, als kind, eens geweest ben. Het klinkt allemaal een beetje gezapig realiseer ik me, dus het werd tijd om eens te onderzoeken of dit beeld strookt met de werkelijkheid.

Sportief OostenrijkWintersport

Natuurlijk kan er in Oostenrijk prima gewandeld worden door de rijke natuur, maar Oostenrijk heeft ook prachtige skipistes te bieden. En voor elke skiër of snowboarder is er wel een gebied te vinden naar zijn of haar gading. Vaak zelfs geïntegreerd in één skigebied. Dat scheelt een hoop problemen als je met je gezin op skivakantie naar Oostenrijk gaat! De kids in een skiklasje, de een van een rustige helling en de ander lekker van een zwarte piste. Dat scheelt concessies! En met 71 skigebieden (het aantal km’s totale skipistes is teveel om even uit te rekenen) wordt het nog moeilijk een keus te maken.

Aprés-ski

Tuurlijk, de aprés-ski…die mogen we natuurlijk niet vergeten! Want voor heel veel mensen is dat toch ook een belangrijk onderdeel van de skivakantie. Nou, op naar Oostenrijk zou ik zeggen, want buiten de prachtige skipistes is ook de aprés-ski zoals aprés-ski zou moeten zijn. Daar staat Oostenrijk dan weer om bekend, tot in de late uurtjes feesten met veel bier, schnaps en Duitstalige schlagers. En dat alles het liefst in zo’n idyllisch café, met veel hout van binnen. Want dat komt dan weer zo heerlijk overeen met mijn persoonlijke herinneringen.

Oftewel…

Ik zeg: Hup die ski’s onder, de hele dag heerlijk in de sneeuw op een skipiste van eigen keuze en daarna lekker feesten om de dag op een goede manier af te sluiten. Wat ik me afvraag is of ik nu mijn eigen beelden over Oostenrijk moet bijstellen? Weet je wat, ik denk er gewoon wat sneeuw bij, volgens mij klopt het dan weer best!

Boek direct je Oostenrijk vakantie.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »