Haal de charme van de sfeer van vroeger in uw huis

Inhoud

Een authentieke sfeer creëren in en aan de buitenkant van uw woning met antieke bouwmaterialen en/of historische bouwmaterialen.

Met historische of antieke bouwmaterialen haalt u de charme en de sfeer van vroeger in uw huis. U bouwt nieuw maar u creërt een oude rustieke uitstraling. Het hergebruiken van dergelijke oude bouwmaterialen heeft ook nog eens grote voordelen voor het milieu en daarmee ook de co2 uitstoot. Oude bouwmaterialen worden hergebruikt, waardoor er minder bouwafval en sloopafval ontstaat. Hergebruik van deze oude materialen is goed voor het milieu, maar helaas wel duur(der) dan nieuwe bouwmaterialen omdat deze materialen in de opslag moeten. Dit kost tijd en ruimte, hetgeen geld kost en deze bouwmaterialen duurder maakt dan de nieuwe bouwmaterialen. Hergebruiken van deze historische materialen is belangrijk voor het in stand houden van onze monumenten.oude bouwmaterialen

Gelukkig worden deze bouwmaterialen tegenwoordig, ondanks het duurdere kostenplaatje, steeds vaker hergebruikt. Met authentieke antieke bouwmaterialen kunt u die speciale authentieke sfeer creëren, die uw woning, van binnen en van buiten, de uitstraling en warmte geeft van vroeger. Veel architecten combineren deze materialen tegenwoordig met de moderne materialen. Ze laten zien dat “oud” en “nieuw” hier goed samen gaan. Dit zien we ook aan de hedendaagse inrichtingen. Een voorbeeld hiervan zijn oude eiken meubelen die worden gecombineerd met moderne meubelstukken.

Enkele voorbeelden van veelgebruikte  historische bouwmaterialen zijn:

  • oude plavuizen
  • oude houten vloeren
  • oude houten eiken balken
  • oude deuren
  • oude poorten
  • oude stenen
  • oude schouwen
  • tuin ornamenten
  • oud sanitair
  • en nog veel meer

Historische bouwmaterialen zijn vaak uniek maar ook moeilijk te vinden. Op het internet zoeken is een goed optie. Hier zijn genoeg plaatjes te vinden voor het krijgen van ideeën. Tevens kunt u op uw gemak vanuit uw luie stoel achter het beeldscherm zoeken en plaatjes bekijken. Het vinden van geschikte oude bouwmaterialen kost natuurlijk wel wat tijd, maar het loont zeker de moeite als u op zoek bent naar de charme en de authentieke sfeer van vroeger.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »