Workshop schilderen als teamuitje

Inhoud

Op zoek naar een leuke en originele activiteit voor een teamuitje? Denk dan eens aan een workshop schilderen. Dit is een leuk creatief uitje waarmee je de teamspirit een echte boost kan geven of waarmee je op een ontspannende en creatieve manier je team kan leren beter samen te werken.Workshop schilderen

Er zijn vele mogelijkheden voor een leuke workshop schilderen. Je kan een bedrijf of kunstenaar op locatie laten komen, maar je kan er ook voor kiezen naar een locatie te gaan, zodat je met je team echt even weg bent uit de bedrijfssfeer.

Onderstaand een aantal voorbeelden van de verschillende workshops schilderen.

Schilder een portret van je collega in de stijl van Andy Warhol

Meestal werkt het zo dat je bij het bedrijf dat de workshop schilderen regelt van te voren portretfoto’s digitaal aanlevert. Zij zorgen er dan voor dat deze vergroot op schilderdoeken worden gedrukt zodat alles klaar staat als je met je team arriveert.  Je schildert in felle vrolijke kleuren over de onderliggende foto’s in de popart stijl van Andy Warhol.

Delfts Blauw schilderen

Delfts blauw is weer helemaal de nieuwe trend! Ga samen met je collega’s mee in het “Ik hou van Holland gevoel”. Je schildert een portret van je collega op een door jezelf oud gemaakte grote “Delfts blauwe tegel” in de typische Delfts blauwe kleuren. Door het toepassen van verouderingstechnieken met een geheime receptuur laat je de tegel helemaal oudhollands lijken. Doordat deze “Delfts blauwe tegel” veel groter is (30 x 30 cm) dan het gebruikelijke formaat geeft dit een geweldig effect! Er ontstaat een fantastisch resultaat wanneer de Delfts blauwe tegels als tableau bij elkaar hangen.

Schilder je collega als karikatuur

Wat brengt nou meer de sfeer erin dan je collega op een grappig en typerende manier uit te beelden? Het is toch heel interessant om te zien hoe je tegen een collega of een collega tegen jou aankijkt? Ook bij deze workshop schilderen lever je meestal de portretfoto’s vooraf digitaal aan. Deze worden dan vergroot en in zwart/wit op schilderdoeken gedrukt. Ook kun je gebruik maken van vele leuke voorbeelden. Voeg hieraan toe je eigen creativiteit en het kunstwerk wordt compleet!

Samen met je collega’s een schilderij maken

Deze workshop schilderen valt onder de creatieve workshops en is een heel leuk idee als je je bedrijfspand bijvoorbeeld wil opfleuren met een echt kunstwerk. Samen met je collega’s ga je aan de slag op verschillende doeken die uiteindelijk samengevoegd worden tot één of meerdere grote schilderijen.

OOK INTERESSANT