Het goede effect van reclame folders

Inhoud

Sommige mensen worden er welhaast gek van, alle folders die ze dagelijks in hun brievenbus krijgen gedeponeerd. En hoewel ze vaak linea recta in de prullenbak verdwijnen, hebben reclamefolders zonder twijfel effect. Welke modellen er zijn, hoe de bedrukking in zijn werk gaat en alles wat je nog meer over het bedrukken van folders moet weten lees je in onderstaande bericht.

Folders

Reclamefolders worden voor de laagste prijzen besteld via internet. Het bestelproces is simpel dus binnen afzienbare tijd zijn de folders bij je thuis afgeleverd. Niet alleen de service is uitstekend, ook de kwaliteit van de folders is bij de meeste online drukkerijen zeer goed te noemen. En dat tegen zeer scherpe tarieven.

De folders kunnen gedrukt worden op verschillende soorten papieren, variërend van 90 grams papier oplopend tot 300 gram papier. Qua kleuren is alles mogelijk van 2 kleuren tot fullcolour, allemaal geen probleem. Wanneer je veel informatie kwijt wilt is een dubbelzijdige folder aan te raden. Dit is  een goedkopere optie omdat je zo meer informatie op één folder kwijt kunt. Genoemde mogelijkheden zijn standaard bij de meeste onlinedrukkerijen.

Interessante formaten

Nu je meer te weten bent gekomen over het bedrukken van de folders en de mogelijkheden die er zijn, wil je natuurlijk ook weten uit welke formaten je kunt kiezen. Laten we bekijken wat de uitersten zijn. Het grootste en het kleinste formaat op een rij. De meeste online drukkerijen kunnen folders  maximaal aanleveren op A3 formaat terwijl het kleinst leverbare formaat voor folders het A7-formaat is. Natuurlijk zijn er drukkerijen te vinden die nog kleiner en nog groter kunnen drukken, maar het gros van de budget online drukkerijen beweegt zicht tussen de genoemde formaten.

Laten we nader inzoomen op het A7-formaat. Zoals gezegd het kleinst leverbare formaat bij de meeste online drukkerijen voor folders. De afmetingen van de A7-folder zijn 297 millimeter bij 420 millimeter. Dit formaat is doorgaans alleen te bestellen in fullcolour. Je kunt vervolgens zelf bepalen van welk materiaal het gemaakt is. Zo kun je onder andere kiezen voor houtvrij gesatineerd of voor houtvrij natuurkarton wit. Op de websites van de drukkerijen staan alle papiersoorten op een rijtje.

Het gewicht van de folder kan behoorlijk verschillen, afhankelijk van de keuzes die je maakt. De lichtste variant begint bij 170 gram en kan oplopen tot 300 gram. Daartussenin liggen ook nog tal van van gewichten die samenhangen met de papierkeuze.

De laatste keuze in het online bestelproces betreft de afwerking. Deze varieert van basic afwerking tot luxe afwerking met hoogglans. Wat resteert is de keuze voor de levertijd. Wanneer het een haastklus betreft kun je de levertijd tegen meerkosten terugbrengen tot 24 uur!

OOK INTERESSANT