Op pad met de quad!

Inhoud

In de landbouw worden quads al jaren gebruikt als een soort mini-tractor. Deze quads worden ook wel ‘utilityquads’ genoemd en zijn uitermate geschikt voor ruig terrein door hun 4×4 aandrijving, onderhoudsarme cardanaandrijving en onafhankelijke achterwielophanging.Quad

Toeren

Maar er is nu sprake van een nieuwe trend; toeren met je quad! Dit wordt steeds populairder in Nederland, en ook in het straatbeeld zie je steeds vaker quads. De quads waar we in dit geval over spreken zijn de ‘sportquads’. Deze zijn uitgerust met een starre achteras en kettingaandrijving, hebben een pittige motor en kunnen daardoor prima in het verkeer meebewegen.

Ook al is de quad eigenlijk een vierwielige brommer dan wel motor, afhankelijk van de cilinderinhoud wordt deze door de Nederlandse verkeerswet beschouwd als een driewielige auto. Dit betekent dat je met een rijbewijs B (auto) gewoon een quad kan gaan huren om eens uit te proberen of het wat voor je is. De quad is erg geschikt voor een dagje uit. Je kunt er makkelijk mee buiten de gebaande paden treden en ook worden er regelmatig speciale tochten georganiseerd voor het toeren. Je hoeft natuurlijk niet meteen voor het hele gezin deze geweldige voertuig aan te schaffen, want in heel Nederland zijn er bedrijven die ze verhuren.

Op reis

Je kan het ook een stapje verder zoeken dan een dagtrip en een reis gaan plannen. Echt iets voor jou als je een avontuurlijk persoon bent!

Qua comfort blijft een quad natuurlijk wel achter bij auto’s en campers, maar voor de ware avonturier biedt deze vele mogelijkheden, meer dan wanneer je met de motor op reis zou gaan. Laat dus het asfalt voor wat het is en ga op pad met een quad! Met een tentje en wat uitrusting achterop kun je met je  quad erop uit trekken. Niet alleen op de openbare weg, maar vooral daarbuiten zijn quads dé voertuigen voor mensen die graag iets van de wereld willen zien. De wereld die niet in alle reisgidsen staat en die iedereen al kent, maar het onbekende, het ware vrijheidsgevoel dus! Je kan je reis zelf plannen, maar je kan er ook voor kiezen om met een groep rijders op pad te gaan. Wat je ook kiest het avontuur lonkt!

De quads van tegenwoordig zijn zeer geschikt voor het maken van reizen. Sinds 2009 zijn quads zelfs een officiële klasse in de Dakar rally en dat wil wel wat zeggen!

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »