Online drukken: Brochures en stickers

Inhoud

Wellicht heb je recentelijk een reclame-uiting voorbij zien komen van een online drukkerij die stunt met visitekaartjes. Het is een van de voorbeelden van een bedrijfstak die de afgelopen jaren volop heeft geïnnoveerd door investeringen in nieuwe technieken om papier en kunststoffen te bedrukken. Behalve met techniek hebben deze drukkerijen ook geïnnoveerd door het businessmodel aan te pakken. Een steeds groter deel van de opdrachten komt nu direct binnen via webshops die ontworpen zijn om de klant te faciliteren in elke stap. Van idee, ontwerp, formaat, materiaal, tot aflevering. Alles gebeurt online. Via het internet kun je heel eenvoudig je drukwerk bestellen en binnen afzienbare tijd wordt het bij je thuis of bedrijf afgeleverd.

Flyers, posters, stickers, ansichtkaarten, menukaarten, enveloppen, placemats, fotoboeken: ze moeten allemaal gedrukt worden. Vroeger moest je als opdrachtgever zelf contact zoeken met een drukkerij. Tegenwoordig volstaat een zoekactie via google al. Wanneer je zoekt op “online drukkerij” of “visitekaartjes” en je wordt geconfronteerd met lange lijsten met online drukkerijen die allemaal vechten om de online opdrachten van consumenten en mkb. De digitale wereld heeft de drukkerijen volledig overgenomen. De consument hoeft nog minder stappen te ondernemen om zijn of haar wens naar de drukkerij over te brengen.online drukken

Stickers drukken

Voor kinderen is het fantastisch wanneer ze zelf hun eigen stickers naar wens kunnen ontwerpen en vervolgens thuis afgeleverd krijgen. Geen standaard stickers die alle andere kinderen hebben, maar speciale, voor of door jou ontworpen stickers. Stickers bestellen is super eenvoudig. Als eerste maak je een keuze uit de beschikbare afmetingen. De beschikbare formaten voor stickers verschillen per drukkerij, maar alle drukkerijen hebben in ieder geval de standaard formaten zoals het A6-formaat en CL-formaat. Het zijn de tussen-formaten die per drukkerij verschillen. Bekijk dus goed of een drukkerij in het formaat dat jij in gedachten hebt voor je stickers drukken kan voorzien alvorens je begint met het bestelproces.

Brochures drukken

Net zoals de stickers zijn brochures ook online te bestellen. Een brochure wordt veel gebruikt om te laten zien wat een bedrijf of organisatie allemaal te bieden heeft. De online bestel interface leidt je langs een aantal vensters die je in staat stellen om op overzichtelijke manier een brochure naar je hand zetten. Vaak begint het met een button ‘brochure’. Na het klikken komt je in een keuzemenu met standaard templates van brochures. Na het kiezen van een template kun je deze verder aanpassen door keuzes te maken voor opmaak zoals kleuren, lettertype en lettergrootte.

De volgende stap heeft betrekking op materiaalkeuze. Je kunt kiezen uit verschillende soorten en kwaliteiten papier. mat of glanzend, dik of dun, enkel of dubbelzijdig. Vervolgens kom je in een keuzemenu betreffende aantallen. Je kunt hier bepalen hoeveel brochures je in totaal gedrukt wilt hebben. Je bent nu klaar, wat resteert is het bevestigen van je order en het invoeren van je betalingsgegevens.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »