Verzekeringen zijn voor de meeste mensen een noodzakelijk kwaad. Toch kun je als je goed rondkijkt en motorverzekeringen gaat vergelijken, behoorlijk op de premie besparen. Het is daarbij wel erg belangrijk dat je niet uitsluitend naar de hoogte van de premie kijkt, maar ook goed naar dekking en polisvoorwaarden.

Motorverzekeringen

Polisvoorwaarden vergelijken

Motorverzekering vergelijken is heel eenvoudig en snel via internet te doen, meestal binnen vijf minuten. Het is wel belangrijk dat je vooraf goed kijkt of je naast een premievergelijk ook de polisvoorwaarden kunt vergelijken. Ga je toch alleen premie vergelijken, dan kun je bij een schade uiteindelijk veel duurder uit zijn in plaats van bespaart te hebben op de premie! Als je vooraf op de vergelijkingssite kijkt of je ook voorwaarden of dekkingen kunt vergelijken, hoef je niet voor niets alle gegevens in te voeren en dat bespaart dan weer tijd.

Hoeveel motorverzekeraars kun je vergelijken

Een goede vergelijkingssite vergelijkt meerdere motorverzekeraars. Er zijn helaas ook vergelijkingssites waarop maar een zeer beperkt aantal motorverzekeraars vergeleken kunnen worden en daarmee krijg je niet een goed overzicht van wat er te koop is. Een goede motorverzekering vergelijkingssite vergelijkt minimaal twaalf verzekeraars. Er zijn echter ook vergelijkingssites die meer dan zeventig motorverzekeringsmaatschappijen voor je vergelijken, welke je voorkeur zouden moeten genieten.

Aandachtspunten polisvoorwaarden motorverzekeringen

Eigenlijk zijn alle voorwaarden belangrijk, maar er zijn er een aantal die speciale aandacht behoeven. Dit zijn: eigen risico, dekking (bijvoorbeeld casco, beperkt casco of alleen wettelijke aansprakelijkheid), krijg je dezelfde korting als op je autoverzekering, de bonus malusladder of kortingstabel (hoe ver val je terug bij een schade en val je bij alle soorten schades terug en zijn er uitzonderingen), wordt vervangend vervoer bij een schade betaald en kun je tijdens de winter, als je motor in de schuur staat, de dekking opschorten.

Conclusie

Samengevat is het vergelijken van je motorverzekering niet zo eenvoudig als je misschien in eerste instantie had verwacht. Maar als je bovenstaande adviezen en tips in acht neemt, verklein je het risico van een miskoop en heb je grote kans dat jij een zorgeloze motorverzekering kiest.