Moderne douchegoten: mooi, stijlvol en makkelijk

Inhoud

De vraag naar en aanbod van moderne douchegoten en afvoerputten groeit razendsnel. Een douche afvoer is een gemakkelijk te plaatsen, hygiënisch en mooi afvoersysteem voor doucheruimtes. De variërende lengtes en kleine inbouwhoogte maken vergemakkelijken installatie van de douchegoten in geval van renovatie, maar ook bij nieuwbouw woningen.

De geïnnoveerde douche afvoersystemen hebben veel voordelen. Niet alleen voor de gebruiker, maar ook voor de bouwvakker of installateur. Badruimten worden voorzien van een tegelvloer met ingebouwde douchegoot. Met de moderne douchegoot wordt het plaatsen van tegelwerk stukken makkelijker omdat het afschot naar de goot één richting uitgaat. Er wordt aanzienlijk veel tijd bespaart en lelijk gesneden tegels zijn door de nieuwe methode verleden tijd.

Douchegoot

Inloop

Het rooster van roestvrij staal is hygiënisch en gaat jaren mee. Bovendien kan het mooi worden gecombineerd met elke type vloer. Ouderwetse doucheruimten met een aparte bak zijn niet meer aan de orde. Tegenwoordig draait alles om de inloopdouche, die  een doorlopend geheel vormt met alle andere badkamerinterieur. Door simpele hellingen in te bouwen komt de gehele badkamervloer op eenzelfde hoogte. Voor mensen die slecht ter been zijn of gezinnen die veiligheid in huis belangrijk vinden, is de drempelloze inloopdouche een perfecte uitkomst. De vloer kan bovendien goed worden geïntegreerd met elke willekeurige type of materiaal vloer.

Trendy douchegoten

De verleiding is groot om bij het zien van trendy douchegoten en afvoerputten enkel en alleen af te gaan op stijl en esthetiek. Maar minstens even belangrijk is de functionaliteit van deze snufjes. De moderne afvoer is mooi te combineren met inloopdouches en douchedeuren waar er geen vloerprofiel is. Het wordt geplaatst over de volle breedte van de badkamer. Het roestvrij stalen gootje wordt in de betegelde vloer geplaatst. Het water en zeepresten kan dan snel en vanuit alle kanten wegstromen. De badkamer is op deze manier ook gemakkelijk schoon te houden. De maten en de capaciteit afvoer kunnen het beste worden bepaald aan de hand van het type douches en kranen in de badkamer en de mate waarin de badkamer wordt gebruikt.

Onderhoud

De douchegoot kan met gemak onder de douchedeur worden geplaatst. Een douchegoot bij de ingang van de doucheruimte, fungeert namelijk als een esthetische en drempelloze waterkering. De goot kan op elk moment worden schoongemaakt door het rooster met een speciale haak te lichten.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »