Minder honger gevoel door het afvallen met shakes

Inhoud

Iedereen die wel eens geprobeerd heeft om af te vallen, weet hoe lastig het is om voeding te vinden die je een langdurig verzadigd gevoel geeft en toch weinig calorieën bevat.

Minder hongergevoelshakes

Omdat je lichaam er veel langer over doet om eiwitten te verteren dan koolhydraten, kun je het beste een maaltijd met veel eiwitten eten als je wilt afvallen. De eiwitten zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Vaak wordt dan ook aangeraden om bijvoorbeeld een salade met kip te eten, omdat kip veel mager eiwit bevat. Je hebt echter niet altijd tijd en zin om een salade klaar te maken. Dieetshakes of afvalshakes zijn dan een prima, volwaardig alternatief. Wist je dat dieetshakes heel veel eiwitten en weinig calorieën bevatten?

Gezond ontbijt

Zo kun je bijvoorbeeld in de auto op weg naar je werk prima ontbijten met een lekkere, eiwitrijke afvalshake. Zo’n shake is makkelijk en snel te maken en geeft geen rommel in je auto. Dieetshakes zijn ook ideaal voor mensen die een hekel hebben aan ontbijten, omdat afvalshakes makkelijk weg drinken en een lekkere smaak hebben. Wanneer je ’s ochtends ontbeten hebt met een afvalshake bomvol eiwitten, houd je het gemakkelijk tot de lunch uit zonder hongergevoel.

Goed slapen met shakes

Shakes zijn ook erg prettig als vervanger van de avondmaaltijd, omdat de hoge concentratie aan eiwitten in de shakes ervoor zorgt dat je heerlijk kunt slapen zonder ’s nachts wakker te worden met een hongergevoel.

Hoogwaardige eiwitten

Wanneer je op zoek gaat naar een goede afval shake, is het belangrijk om een shake te kiezen met hoogwaardige eiwitten. Eiwitten uit soja of caseïne zijn een uitstekende keuze, omdat deze stoffen het hongergevoel erg goed tegen gaan. Daarnaast biedt soja vele gezondheidsvoordelen. Wist je bijvoorbeeld dat soja veel tryptofaan bevat? Tryptofaan is een aminozuur dat voor een positieve stemming en een goede nachtrust zorg. Ook bevat soja veel omega 3-vetzuren, die de vetverbranding stimuleren. Ideaal als je wilt afvallen dus!

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »