Maak indruk met drukwerk – kaarten drukken

Inhoud

Heel eenvoudig kun je tegenwoordig online je kaarten drukken. Een persoonlijke kaart maakt meer indruk dan een digitaal berichtje.

Kaarten drukken

Een digitale kaart, hoe mooi deze ook is, je zal hem niet echt bewaren. Terwijl een mooie gedrukte kaart wel langer wordt bewaard. De kaart wordt ergens opgehangen of op de koffietafel neergelegd, zodat hij meer aandacht krijgt. Een ander voordeel is dat je iemand de kaart fysiek in zijn handen kunt geven. Ook het per post verzenden van kaarten is gemakkelijk online te regelen. Je hoeft dus eigenlijk de deur niet uit voor een postzegel of brievenbus om iemand toch en leuke kaart te bezorgen.

Hoe werkt online kaarten drukken?

Er zijn op internet heel veel aanbieders om jouw kaarten te drukken. Er zijn speciale sites voor wenskaarten, maar ook bij drukkerijen kun je terecht. Meestal kun je ook het soort papier uitzoeken of het formaat van de kaart. Of het nu gaat om felicitatie-, geboorte-, trouw-, kerst-, bedank-, visite- of vakantiekaarten, uitnodigingen of verhuisberichten, veelal is het zo dat ze de volgende dag al bij jouw familie, vrienden en collega’s op de deurmat vallen. Je kan ook zelf een datum aangeven wanneer je de kaart wilt laten bezorgen, zodat je altijd zeker op tijd bent. Voor je smartphone bestaat er ook een app om kaarten te versturen, zodat je ook onderweg mensen kunt verrassen met een echte kaart.

Voorgedrukt of eigen ontwerp drukwerk

De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je geen tijd of inspiratie hebt, dan zoek je gewoon een kaart uit het assortiment van de aanbieder. Je kan dan eventueel wel nog zelf de tekst bedenken. Ook voor de envelop en adressering kun je kiezen voor zowel onbedrukt als bedrukt. Veel leuker en persoonlijker is kaarten drukken met een zelfgemaakte illustratie of eigen foto. Of je zoekt een passend plaatje via Google Afbeeldingen. Een kaart zelf maken is bijna net zo leuk als kaarten ontvangen. Zo verras je iemand altijd met een originele en unieke kaart!

OOK INTERESSANT