Waarom gebruik maken van linkbuilding?

Inhoud

Met linkbuilding proberen veelal bedrijven een hoge waardering op zoekmachines te verkrijgen. Om een top positie in Google te scoren zal je veel links vanuit externe gerelateerde webpagina´s naar jouw pagina moeten verkrijgen. Andere websites zeggen dus eigenlijk dat jouw website de moeite waard is om te bekijken en plaatsen er een link naar toe. Dit noem je een backlink.

Linkbuilding

Het is dus eigenlijk online mond op mond reclame. Wanneer je eenmaal hoog in Google staat, zal je veel bezoekers trekken op je website, omdat mensen op trefwoorden zoeken die gerelateerd zijn aan jouw website. Je verdient meer, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen!

Is linkbuilding dan echt zo gemakkelijk?

Het opbouwen van een goed netwerk van links is een tijdrovende zaak, maar het is zeker de moeite waard voor Google zoekmachine optimalisatie! Er zijn veel tips en trucs om het jezelf gemakkelijker te maken. Ook zijn er bureaus die Linkbuilders verhuren om het voor je te doen. Een bedrijf inhuren die voor jou zorgt dat je website hoog gerankt wordt in de zoekresultaten van Google of andere zoekmachines is de moeite waard als jezelf geen enkele feeling met linkbuilding hebt. Zij bedenken dan een goed plan toegespitst op jouw website.

Welke do´s en dont´s moet ik kennen?

Linkbuilding anno 2013 is hot, maar je moet wel de juiste kneepjes van het vak kennen. Je kunt niet zomaar bij andere websites je link achterlaten en er dan vanuit gaan dat Google je hoger waardeert. Het is zelfs zo dat Google je ook bewust lager kan positioneren of helemaal niet meer positioneert, wanneer je foute linkbuilding strategieën toepast. Het kopen of verkopen van links of niet relevante backlinks naar jouw website laten verwijzen zijn voorbeelden van verkeerde linkbuilding en worden door Google bestraft! Wat werkt dan wel? Er zijn veel strategieën maar de allerbelangrijkste is een eerlijke manier van handelen, net zoals in de normale wereld. Het meest essentieel is dan ook dat je waardevolle informatie op je website plaatst. Google zegt zelfs dat als je dat doet je helemaal niet hoeft te doen aan linkbuilding. Wil je toch aan linkbuilding doen? Lees je dan eerst heel goed in en ga niet zomaar wat doen! Veel succes!

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »