De noodzaak van horeca koelingen

Inhoud

De meeste horecabedrijven kennen uiteraard de noodzaak van horeca koeling. De juiste koeling van etenswaren zorgen ervoor dat het risico van gevaarlijke bacteriën in de voeding wordt verminderd en uw gasten gezond blijven.

In dit artikel leest u meer over groei van bacteriën en het belang van goede koeling in verband met veiligheid. Binnen de nieuwste hygiënevoorschriften voor de horeca is een stuk over temperatuurbeheersing opgenomen. Van het grootste belang dus als u het beste voor heeft met uw gasten.koeling

Koelen verwarmen en vriezen

Het sterk verwarmen van etenswaren kan bacteriën doden. Echter, bacteriën worden pas gedood als een temperatuur wordt bereikt van meer dan tachtig graden Celsius. Aangezien bacteriën het best gedijen tussen de 10 en 40 graden is de oplossing om het voedsel vooraf goed te koelen.

Bewaar etenswaren dus altijd koel! Koelen brengt nog andere voordelen met zich mee zoals smaakbehoud, kleurbehoud en het behoud van voedingswaarde. Koelen naar vijf graden Celsius of lager is aanbevolen. Professionele leveranciers van bederfelijke goederen leveren etenswaren altijd aan beneden de zeven graden Celsius en voor sommige producten zelfs vier graden, daarboven is wettelijk niet toegestaan.

Door bevriezing van het voedsel stopt enkel de groei van bacteriën. Het groeiproces wordt dus enkel stopgezet. de reeds aanwezige bacteriën worden niet gedood. Vriezen op minimaal min twintig graden Celsius of lager is aanbevolen. Leveranciers van diepvriesproducten zijn verplicht de etenswaren op minimaal min vijftien graden Celsius aan te leveren. Daarboven is wettelijk niet toegestaan.

Soorten koeling

Afhankelijk van het soort en grootte horeca keuken, zijn er meerdere soorten koeling verkrijgbaar. Denk eens aan een handige horeca koelwerkbank. Het voedsel wordt dus gekoeld tijdens de bereiding. Onmisbaar voor bijvoorbeeld sushi restaurants. Er zijn ook goede koeloplossingen voor koude buffets. Voor de veiligheid van gasten is het van het grootste belang om nooit risico te nemen en altijd te zorgen voor goede koeling van de etenswaren.

Koelen en afval

Hoeveel voedsel wordt in uw horecabedrijf weggegooid, terwijl dit nog eenvoudig te gebruiken zou zijn? Binnen horeca ondernemingen wordt jaarlijks honderdduizenden kilos voedsel weggegooid. Door goede koeling bederft het voedsel minder snel.

Koelapparatuur kopen

Op het gebied van de verkoop van professionele horeca koelapparatuur is er aanbod genoeg te vinden. Aanbiedingen van koelapparatuur van bekende leveranciers met een goede prijs / kwaliteit verhouding die beschikken over voldoende koelcapaciteit, energiezuinig, voor de bar en in de kleinkeuken of grootkeuken zijn er voldoende.

Op het gebied van koeling voor de horeca is er een scala aan verschillende toepassingen te vinden. Denk eens aan:

  • barkoeling
  • slagroommachine
  • sorbetiere
  • flessenkoeling
  • glazenkoeling
  • drop-in koeling
  • fustenkoeling

Koelapparatuur leasen

Het is tegenwoordig ook mogelijk om horeca-apparatuur te leasen met als grote voordelen meer financiële flexibiliteit en meer ruimte om te ondernemen omdat u als horeca ondernemer niet direct uw werkkapitaal hoeft te investeren.

Als u de beslissing hebt genomen om te investeren in nieuwe horeca koelapparatuur voor uw onderneming, heeft u de volgende keuzes:

  1. u kunt uw eigen vermogen aanspreken
  2. u kunt een lening afsluiten bij de bank
  3. u kunt leasen

Steeds meer horeca ondernemers ontdekken de grote voordelen van lease. Meer informatie over leasen voor de horeca? Klik dan hier.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »