Beklim de Kilimanjaro in Tanzania en bouw een onvergetelijke herinnering op

Inhoud

Veel mensen dromen ervan om naar Tanzania te gaan om de Kilimanjaro te beklimmen. Het is niet simpel om deze berg te beklimmen, maar het is wel een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika en de grootste vrijstaande berg in de wereld. De top van de Kilimanjaro is 5.895 meter en het is bedekt met ijs en sneeuw. De berg bestaat eigenlijk uit drie slapende vulkanen.

Kilimanjaro

Verschillende landschappen

Beklimmers van de Kilimanjaro gaan door vijf verschillende landschappen: een tropisch regenwoud, een savanneachtige omgeving, een landschap met zand en steen, een woestijn landschap en besneeuwde vlaktes. Om aan de beklimming te beginnen is het natuurlijk belangrijk dat je gezondheid goed is. Indien u problemen heeft of heeft gehad met uw gezondheid of als u medicijnen gebruikt is het handig om uw medereizigers en gidsen hierover te informeren.

Verschillende routes

De Kilimanjaro kan via verschillende routes beklommen worden. Er zijn meerdere beginroutes, maar er zijn drie routes die naar de top van de berg leiden. De meest gebruikelijke routes zijn de Machame route en de Marangu route. De Marangu route wordt het meest door toeristen gebruikt omdat het een eenvoudige route is. Ook zijn er veel faciliteiten beschikbaar op deze route. Enkele andere routes zijn de Mweka route, Shira Plateau route, Lemosho route, Rongai route en de Umbwee route.

Extra acclimatiseringsdag

Het aantal dagen dat het duurt om de Kilimanjaro te beklimmen verschilt per route. Dit is ook afhankelijk van de keuze om wel of geen acclimatiseringsdag in te lassen. Het is over het algemeen aan te raden om te kiezen voor een extra acclimatiseringsdag. Door dit te doen wordt je kans om de top van de berg te bereiken veel groter.

Periodes om Kilimanjaro te beklimmen

Het is het hele jaar door mogelijk om de Kilimanjaro te beklimmen. De periodes waarin het beklimmen van de Kilimanjaro populair is, zijn van juni tot oktober en van december tot april.

OOK INTERESSANT