Kalender drukken, hoe doe je dat?

Inhoud

Iedereen vergeet het wel eens en dat kan best vervelend zijn: de verjaardag van een goede vriend of kennis. De oplossing is even simpel als eenvoudig: schaf een kalender aan. Hoe je een kalender kunt laten drukken lees je in deze tekst.

Kalenders worden door bedrijven ook vaak gebruikt om een boodschap te communiceren. Een kalender is ook perfect om te gebruiken als relatiegeschenk of als presentje voor een collega die afscheid neemt van het bedrijf. Er zijn verschillende soorten kalenders. Neem de muurkalender of de liggende kalender, maar ook de staande bureaukalender is bij steeds meer consumenten zeer in trek. In dit artikel gaan we nader in op soorten kalenders die er bestaan en hun specificaties.

Gedrukte kalenderskalender drukken

Wij beperken ons tot gedrukte kalenders. Deze kalenders worden gedrukt op veel verschillende soorten papier. Je kunt zelf een keuze maken welk papier jij wenst te gebruiken voor je kalender. Qua achtergrondkleur van het papier zijn zwart, wit en zilver de meest gebruikelijke kleuren die tot de keuzemogelijkheden behoren.

Wat afmetingen betreft volgen enkele voorbeelden die bij veel drukkerijen tot het assortiment behoren. Om te beginnen de A3 staand, het kleinste formaat dat er is. Deze is 29,7 centimeter bij 21 centimeter en is te bestellen in minimaal 12 pagina’s en maximaal 15 pagina’s. Het interessante is dat je de templates gratis kunt downloaden van de internetsites van de meeste drukkerijen. Hierdoor krijg je al een goede impressie van je kalender.

Online drukkerijen maken optimaal gebruik van de mogelijkheden die het internet biedt. De consument kan het concept al voorafgaand aan de bestelling via het internet bekijken en aanpassen. Hierdoor voorkomen drukkerijen dat ze veel kalenders teruggestuurd krijgen die niet tot tevredenheid zijn van de klant.

Een ander zeer geliefd model bij de klant is de A2 staand formaat, het grootste model dat er bestaat. Met afmetingen van 42 bij 29,7 centimeter heeft deze kalender een imposante uitstraling. Ook hier kun je kiezen voor een kalender van 12 tot 15 pagina’s. Het verschil in het aantal pagina’s zit hem in de extraatjes die je kunt kiezen bij de kalenders. Neem je de kalender van 12 pagina’s, dan heb je enkel en alleen de twaalf maanden met de daarbij horende data. Kies je voor 15 pagina’s kun je bijvoorbeeld ook nog een jaaroverzicht toevoegen. Het geef je kalender net iets meer stijl, maar noodzakelijk is het natuurlijk niet.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »