Waar let je op bij de aanschaf van een hr ketel?

Inhoud

Een hr ketel is een centrale verwarmingsinstallatie met Hoog Rendement. De hr cv-ketel heeft speciale voorwaarden voor aansluiting, waarover niet alle huishoudens beschikken. 

Een hr ketel aanschaffen en installeren is een kostbare aangelegenheid. Reden te meer om goed geïnformeerd en weldoordacht de aankoop te doen. Een deskundige installateur zou u hiermee ook goed van dienst kunnen zijn. Om het proces te vergemakkelijken reiken wij u enkele belangrijke tips aan voor de aankoop en installatie van een duurzame hoog rendement cv-ketel.

HR ketel

1.         Type hr ketel bepalen

Om een goede keus te maken is het belangrijk om eerst na te gaan welk type HR ketel u wil of beter gezegd nodig hebt. Het gaat hier om dat u weet welk type hr ketel het beste past bij uw situatie en uw wensen.

2.         Aanvragen van offertes voor aankoop en installatie

Als u zeker weet welk type hr ketel het wordt, kunt u aan de slag gaan met het aanvragen van offertes. Dit kost u niets. Let erop dat de totale prijs zowel de aanschafprijs van de cv ketel bevat alsook installatiekosten. Installatiekosten zijn verschillend, afhankelijk van de woning waarin de installatie moet worden verricht. Ga er in elk geval gerust van uit dat de installatiekosten circa 40 tot 50 procent van de totale kosten bedragen.

3.         Vergelijken van offertes

Het is te verwachten dat de aangeboden offertes van elkaar verschillen. Plaats ze daarom onder een vergrootglas. Neem ook zaken als fabrieksgarantie en servicecontracten in beschouwing. Laat u desgewenst adviseren door een vakman.

4.         Een besluit nemen

Na het vergelijken van offertes en eventueel advies van een of meer deskundigen bent u in staat een gedegen keus te maken voor een hr-ketel. U weet waar uw hr-ketel zal worden gekocht en uw heeft al een deskundige installateur aangewezen die alles in goede banen moet leiden. Installatie van een HR cv-ketel kan een dag duren.

5.         HR cv-ketel onderhouden

Een HR-ketel is niet zomaar een bijzondere centrale verwarmingsinstallatie. Het zit boordevol technische snufjes. Bovendien hebt voor een hr-ketel gekozen voor een zuinige en milieuvriendelijke verbranding. Regelmatig onderhoud geeft de garantie dat u maximaal profiteert van deze voordelen en dat uw hr-ketel lang meegaat. Het is dus niet verkeerd om van meet af aan een onderhoudscontract te sluiten met een vakman. Volg ook de aanwijzingen in de handleiding nauwkeurig op.

6. Keuring installatie

Na de installatie kunt u uw hr ketel laten keuren en voorzien van een gaskeur. Cv-ketels met een hoog rendement, krijgen het Gaskeur HR. Een Gaskeur HR107 betekent dat de ketel een rendement van 107% moet kunnen halen.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »