Een blokhut, een meerwaarde voor je huis

Inhoud

Een blokhut kunt u kopen in allerlei soorten en maten, van klein naar goot en van modern tot klassiek. Als chalets, tuinhuisjes, priëlen, opbergruimte voor tuingereedschappen of als speelhuisjes voor de kinderen, een blokhut is een mooie aanwinst voor uw tuin.

Blokhut
In de zomer heerlijk genieten van uw tuin en misschien wel lekker ontbijten in uw ’tweede huisje’. Kinderen vinden het helemaal geweldig en zullen het graag tot hun domein willen maken. In de winter kan de blokhut uitstekend functioneren als handige extra opbergruimte voor bijvoorbeeld de tuinmeubels. Als u handig bent, kunt u de blokhut zelf monteren, maar u kunt het natuurlijk ook uw vakman laten doen.

Op vakantie in uw eigen huis

Met een tuinhuisje zult u zich op vakantie voelen in uw eigen tuin. Het geeft een extra dimensie aan uw tuin en u zal er nog meer tijd in door willen brengen. Voor elke tuin is er wel een blokhut beschikbaar, aangezien er blokhutten te koop zijn in vele maten en modellen. Wel eens aan een blokhut als garage gedacht?
Een blokhut vergroot het woonoppervlak van uw huis, u krijgt er als het ware een extra kamer bij. Handig voor als het bezoek een nachtje blijft slapen. Het tuinhuisje is snel omgetoverd tot extra slaapkamer. Ook kinderen vinden het geweldig als ze bijvoorbeeld een nachtje in de blokhut mogen slapen.

Blokhutten

Goede voorlichting is belangrijk

Een blokhut kopen is niet iets wat je even snel tussen door doet. De aanschaf van een blokhut geeft ook een meerwaarde aan uw huis. Het is verstandig om zich vooraf goed te laten in- en voorlichten. In sommige gevallen kan het bijvoorbeeld nodig zijn dat u een bouwvergunning van de gemeente nodig heeft. Dit is onder andere afhankelijk van de afmetingen van het bouwsel en van uw gemeente. Ook de ondergrond waarop je wilt bouwen is belangrijk. Afhankelijk van het type blokhut, zult u op de plek van plaatsing voorbereidingen moeten treffen. Een chalet of tuinhuisje stelt immers andere eisen aan de ondergrond als bijvoorbeeld een prieeltje.

Een goede vakspecialist kan u over al deze zaken voorlichten, zodat u naderhand niet voor verrassingen komt te staan.

OOK INTERESSANT