In onderstaand artikel informeren we je over de bijzonderheden van een oldtimer verzekering, wat is het nu eigenlijk precies oldtimer verzekeringen wat kost het?

Leeftijdsgrens

Ben je in het bezit van een klassieker of oldtimer, dan kan het verstandig zijn om een oldtimer verzekering af te sluiten. Maar wanneer is een auto een oldtimer? Vaak wordt het volgende gezegd; een oldtimer is een oldtimer wanneer deze 15 jaar of ouder is. Maar dit is echter geen wet van Meden en Perzen. Er zijn ook verzekeringsmaatschappijen die bij een auto van 25 jaar of ouder een oldtimer verzekering aanbieden. De regel verschilt dus per verzekeringsmaatschappij.

Aantal kilometers

Niet alleen de leeftijdsgrens van een oldtimer kan verschillen, er zijn ook verschillen in de voorwaarden die gesteld worden aan het aantal kilometers die je met je oldtimer rijdt. Wil je bijvoorbeeld je oldtimer verzekering afsluiten bij de ANWB, dan mag je niet meer dan 7.500 km per jaar rijden. Een andere voorwaarde die vaak gesteld wordt is dat je er een auto naast moet hebben voor dagelijks gebruik. Het is dus belangrijk om niet alleen te kijken naar de premies voor de oldtimer verzekering maar je ook te verdiepen in de voorwaarden van de diverse verzekeringsmaatschappijen.

Dekkingen

Wat valt onder de dekking van mijn oldtimer verzekering? Dat is afhankelijk van welke soort dekking je kiest. De meest voor de hand liggende aangeboden dekkingen zijn de WA dekking, Beperkt Casco dekking en Allrisk of Casco dekking. Verzeker je jouw oldtimer WA, dan is alleen de schade gedekt die je met de oldtimer aan het voertuig of bezittingen van derden veroorzaakt. De WA verzekering is wettelijk verplicht. Kies je voor een Beperkt Casco dekking, dan ben je ook verzekerd tegen schade aan je eigen oldtimer, mits deze schade niet door jezelf is veroorzaakt. Bij Allrisk (of Casco) heb je dezelfde dekking als bij beperkt Casco, met het verschil dat de schade die door je zelf aan je eigen oldtimer wordt veroorzaakt, wel wordt vergoed.

Schadevrije jaren

Wees wel alert op het volgende! Ook bij een oldtimer verzekering gelden schadevrije jaren (ook wel no-claim genoemd). Veroorzaak je schade, dan zal dit zeker invloed hebben op je premie. Hier kunnen uitzonderingen op bestaan, maar dit verschilt dan weer per verzekeringsmaatschappij die de oldtimer verzekering aanbiedt. Het is daarom belangrijk altijd goed de polis van je verzekering door te lezen. Goedkoop is niet altijd de beste keuze!