Grenen antieke kasten, nostalgie in kleur

Inhoud

Sinds jaar en dag vormen grenen kasten een belangrijk deel van veel huishoudens. Een grenen antieke kast is een sieraad voor vrijwel elke inrichting, of het nu een strak, modern interieur is waar de kast als blikvanger kan fungeren, of dat men van een klassieke inrichting houdt.

Grenen antieke kastEen grenen kast is tijdloos en past zich overal bij aan. Daarnaast is grenen een houtsoort die oersterk is en op allerlei manieren verwerkt kan worden.

Grenen antieke kasten: Stijl en klasse

Een grenen kast, zeker als die antiek is, is vaak een stijlvol meubelstuk, waar je oog steeds op zal vallen. Een oude servieskast uit Scandinavië of een Franse linnenkast, vrijwel alle mooie oude stukken zijn uit grenen gemaakt en ademen een ambachtelijke klasse uit. Een grenen kast is een aanschaf voor het leven en kan alle verschillende periodes met de daarbij behorende inrichtingsstijlen meemaken.

Van kinderkamer tot keuken

Grenen, antieke kasten voelen zich in elke kamer thuis. Ze roepen een gevoel van nostalgie op door hun warme, degelijke uitstraling. In de kinderkamer kan een grenen kast het speelgoed herbergen, in de slaapkamer zijn antieke kasten onontbeerlijk voor het linnengoed of kleding. Een antieke kast roept in de huiskamer herinneringen op naar vervlogen tijden en in de keuken kan het een onmisbare bergplaats zijn voor het mooiste serviesgoed. In de hal is een antiek, grenen kastje ideaal om handschoenen, hondenriemen en sjaals te bewaren en zelfs in een schuur of garage zie je vaak antieke, grenen kasten staan. Nog van thuis.

Nostalgie in kleur

Antieke grenen kasten hoeven niet allemaal dezelfde honingkleurige tint te hebben die zo kenmerkend is. Natuurlijk is de pure houtkleur prachtig en met van alles te combineren, maar een antieke kast is ook zelf goed te beitsen of te schilderen. Ze zijn wel degelijk in allerlei tinten te vinden. Vergrijsd blauw voor een keukenkast, bijvoorbeeld of een poederachtige groene tint voor de kast in de slaapkamer. Antieke grenen kasten zullen er altijd zijn. Ze hebben allemaal hun eigen geschiedenis en zijn een toekomst waard.

OOK INTERESSANT