De goji bes, een bijzondere vrucht voor de gezondheid!

Inhoud

In de Latijnse taal wordt de Goji bes Lycium Barbarum genoemd. Deze bessen zijn hebben een grote waarde binnen de traditionele geneeskunde en in de Chinese geneeskunde.

Voor ons Nederlanders is de waarde van deze bes voor de gezondheid nog vrij onbekend. Goji bessen hebben een prettige en lekkere ietwat zoetige smaak, waardoor de meeste mensen de bessen lekker vinden. De goji bes bezit een enorme hoeveelheid aminozuren, vitamines, antioxidanten, waardevolle mineralen en andere voor het lichaam zo belangrijke stoffen.

Goji

Goed voor de huid, lever en nieren

De chinezen kennen de waarde van deze bessen al vele jaren en verwerken ze inmiddels ook in medicijnen. In de Europese keukens worden de bessen tegenwoordig gebruikt in eetrecepten. Een heerlijk recept is een vruchtensmoothie met goji. Maar ook het gebruik in soepen thee komt steeds vaker voor. Cosmetica producenten verwerken goji in verschillende gezichtsmaskers. Goji bessen helpen je lichaam om af te vallen en ondersteunen je bij een goede nachtrust. De bes helpt acné en andere huidziekten te voorkomen. Daarnaast hebben de bessen een goede invloed op de werking van de lever en de nieren.

Lachende bessen

Goji bessen bezitten een gigantische hoeveelheid antioxidanten en vitaminen. Daarnaast bezitten ze veel selenium, germanium, proteïnen en overige nuttige vitamines en mineralen. Dagelijkse inname van vijf tot vijfentwintig gram goji, blijf je vrolijk en optimistisch. Geen wonder dus dat de Chinezen goji bessen omschrijven als “vrolijke bessen” of “lachende bessen” .

Ziektes voorkomen met goji bessen

Door de enorme hoeveelheid antioxidanten van deze bessen, wordt het lichaam goed beschermd tegen schadelijke vrije radicalen en ziekte veroorzakende bacteriën. De hoeveelheid antioxidanten doe goji bezit, is zo enorm dat het met gemak de hoeveelheden antioxidanten in sinaasappelen, kiwi, appels, perziken en de meest voorkomende dagelijkse fruit en groenten overtreft. Bovendien zitten er bepaalde antioxidanten in goji die een gunstige werking hebben op je netvlies, waardoor je scherper kunt zien.

Vitaminestoot

Goji bessen behoren net als mangostenen, ananassen, frambozen, acaï, granaatappels, zwarte en blauwe bessen tot de zogenaamde supervruchten Het bijzondere aan goji is de gecombineerde hoeveelheid aan vitamines, mineralen, aminozuren, koolhydraten en antioxidanten, die zo belangrijk zijn voor het in goede conditie houden van het lichaam.

Tegengaan van veroudering

Vroeger waren wij niet op de hoogte van de anti aging eigenschappen van goji bessen. De bessen bevatten een grote hoeveelheid koolhydraten die positieve eigenschappen hebben op de vernieuwing van cellen binnen het lichaam. Het ouderdomsproces wordt daarmee afgeremd. Om deze reden behoort goji tot één van de 100% biologische anti verouderingsvruchten.

Lekkere bessen

Goji bessen hebben een heerlijke smaak en zijn daardoor goed te gebruiken in verschillende recepten. De bes heeft een positief effect op je hypofyse waardoor het libido van beide geslachten wordt gestimuleerd. Het dagelijks eten van een hand vol lekkere goji bessen helpt je lichaam bijdragen aan een goede gezondheid.

OOK INTERESSANT