Op outdoor survival? Wees goed voorbereid

Inhoud

survivalWanneer je zin hebt om eens een outdoor survival te doen, dan is het verstandig om niet blanco onderweg te gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Een survival in de open natuur kan nogal wat risico’s met zich meebrengen. Een goede voorbereiding zorgt niet alleen voor comfort, maar er ook voor dat je kunt overleven zonder risico op ongelukken. Outdoor shops hebben alles wat u nodig heeft tijdens uw tocht.

Een mes is altijd handig

Messen kunnen gebruikt worden tijdens verschillende activiteiten. Als je jezelf in een survival situatie bevindt, zijn je kansen op overleving oneindig veel groter met een mes. Vaste blade messen zijn ideaal. Ze zijn duurzamer en veerkrachtiger dan zakmessen aangezien ze geen mechanische beweging kennen. Ze zijn ook beter voor het snijden van grote voorwerpen zoals takken. Zakmessen zijn geweldig als extraatje en minder veeleisende taken. Een mes is handig om touw te snijden, verpakkingen te openen en het kan in het uiterste geval gebruikt worden als wapen.

Niet op pad gaan zonder goed touw

Touw is ook nuttig tijdens het kamperen, vooral als je jezelf in een survival situatie bevindt. Een touw kan natuurlijk gebruikt worden tijdens het klimmen, maar kan ook handig zijn om je eten op te hangen, zodat er geen beesten bij kunnen. Ook voor tentreparaties is een extra stuk touw erg handig.

De juiste kleding meenemen

Tijdens een outdoor survival kan het weer maar zo omslaan. Als het hard begint te regenen is het handig om een regencape of regenkleding bij je te hebben. Zo hoef je niet perse te schuilen en kun je lekker door wandelen tijdens de survival. Ook goede schoenen zijn erg belangrijk tijdens een survival. Het hangt er een beetje vanaf wat je gaat doen welke schoenen je nodig hebt. Als je gaat bergbeklimmen is het natuurlijk verstandig om een paar goede bergschoenen aan te schaffen, zodat je voldoende grip hebt tijdens het klimmen.

Overnachten tijdens een survival

Tegenwoordig zijn er zeer compacte tenten die je erg handig mee kunt nemen. Ook zijn er slaapzakken te koop, die je tot een zeer compact pakketje kunt opvouwen en als hij uitgevouwd is je toch comfortabel kunt slapen. Als je je goed voorbereid kan een survival in de open natuur alleen maar geslaagd zijn.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »