Geld lenen, ja of nee?

Inhoud

Twijfel je of je de financiële verplichtingen van een doorlopend krediet op een persoonlijke lening wel na kan komen? Stel dan het afsluiten van een lening uit en probeer te zoeken naar andere oplossingen. Doe geen spontane aankopen, en leen alleen geld voor echt noodzakelijke dingen, zoals bijvoorbeeld een kapotte wasmachine. Of denk ook eens aan tweedehands apparaten.

Want geld lenen is namelijk alleen leuk zolang je het zonder veel problemen kan terug betalen. Maar dit is bij veel mensen helaas niet het geval. Laat je dus goed voorlichten voordat je een lening afsluit, zo voorkom je dat je teveel geld gaat lenen en dus eigenlijk nog verder in de problemen komt.geld lenen

Geld lenen en te veel schulden?

Maak je te veel schulden? Dan kom je in een erg moeilijke situatie terecht. Rekeningen blijven liggen en je probeert het ene gat met het andere te dichten. Blijf niet te lang in deze cirkel rond dwalen! Probeer direct minder geld uit te geven en bespaar waar mogelijk. Het is natuurlijk niet leuk om vol op de rem te gaan staan, maar het alternatief is dat je nog dieper in de financiële problemen raakt en dat is nog erger. Zie je zelf niet meer wat je er nog aan kan doen? Neem dan contact op met een kredietverstrekker en leg je probleem voor. Zij kunnen misschien hulp bieden en in ieder geval met u meedenken. Ga niet afwachten, maar grijp in. Denk bijvoorbeeld aan het opzeggen van abonnementen, besparen op uw dagelijkse uitgaven en ga niet winkelen. Zo kom je ook minder snel in de verleiding om geld uit te geven. Ook belangrijk om in je achterhoofd te houden; als je een negatieve notering krijgt bij het BKR wordt lenen in de toekomst zeer moeilijk of zelfs onmogelijk.

Bekijk voor het (extra) lenen van geld dus goed of je  nog meer financiële verplichtingen aankan. Houd daarbij rekening met onverwachte uitgaven die in de tijd dat je lening zal gaan lopen zich voor kunnen doen zoals huurverhoging, nieuwe auto, studiekosten kinderen, vakanties etc. Als je geld leent, wees dan eerlijk tegen jezelf en sluit niets af wat een aanslag op je maandbudget zal zijn.

Heb je besloten geld te gaan lenen laat dan offertes maken bij verschillende aanbieders van leningen en vraag ook naar de effectieve rente. Dit is het bedrag dat je daadwerkelijk aan kosten zal maken, het is niet alleen de rente die je aflost, maar ook de bijkomende kosten. Vergelijk de aanbiedingen en kies het aanbod dat het beste bij jou en je situatie past. Laat tevens de optie leningen oversluiten bekijken als je al een persoonlijke lening hebt lopen.

OOK INTERESSANT