Folders drukken is een goede manier om de buitenwereld te laten zien wat iemand doet, wat men produceert of promoot. Een nieuw product kan op deze manier onder de aandacht worden gebracht. Er kan bijvoorbeeld reclame worden gemaakt voor het toneelstuk van de plaatselijke toneelvereniging of men laat een folder drukken van de diensten die men aanbiedt. De mogelijkheden zijn legio, net zoals het soort folder wat gedrukt moet worden.

Folders

Folders drukken in verschillende maten en uitvoeringen

Wanneer men reclame wil maken voor een vakantiehuisje wat verhuurd moet worden, zijn foto’s erg belangrijk. Mensen worden namelijk geprikkeld door aantrekkelijke beelden. Een mooie omgeving, een gezellige slaapkamer of een foto van een zonnige of besneeuwde fraaie plek worden sneller opgeslagen in het geheugen dan alleen maar tekst. Toch kan tekst ook belangrijk zijn. Mensen willen graag informatie, liefst beknopt maar toch duidelijk. Dit speelt allemaal mee met de keuze van het soort folder; full color, zwart wit, glanzend of mat. Ook het formaat speelt een rol. Moet het een handzame folder zijn of moet het iets zijn wat men graag wil bewaren?

Folders drukken in verschillende oplagen

Wanneer men een keuze heeft gemaakt en het formaat en type folder heeft gekozen, de indeling en inhoud is bekend, dan moet de oplage gekozen worden. Meestal geldt hierbij: hoe groter de oplage, hoe voordeliger de folder per stuk. Toch hoeven er niet altijd duizenden folders te worden besteld. Kleinere oplagen behoren ook tot de mogelijkheden. Voor welk papiersoort kiest men? Moet er een mat- of glanslaminaat overheen? Allemaal vragen die helpen om een juiste keuze te maken voor de gewenste folder die uiteindelijk gerealiseerd moet worden. Wanneer alle stappen doorlopen zijn, blijkt het niet voor niets te zijn geweest. Een prachtige folder zal uiteindelijk het resultaat worden, die de uitstraling voor het bedrijf of diensten ten goede zal komen.