De enveloppe is nog altijd in trek bij het bedrijfsleven

Inhoud

Het mag dan 2013 zijn en de hele wereld lijkt overgestapt op e-mail, maar papieren post is nog steeds substantieel en dientengevolge zijn enveloppen zijn nog steeds zeer in trek bij consument en bedrijfsleven. Door nieuwe ontwikkelingen in het druk- en printproces zijn er enorm veel mogelijkheden bijgekomen om envelop vorm te geven en te bedrukken.enveloppe

Het kleinste formaat enveloppen worden gedrukt op 80 grams bankpostpapier en is in diverse vormen en maten beschikbaar. De akte envelopuitvoeringen worden gedrukt op 120 grams bankpostpapier. Interessante optie is dat de enveloppen volledig bedrukt kunnen worden. Er is echter wel een rand van 1,1 centimeter over die onbedrukt blijft.

Enveloppe modellen

Het belangrijkste aspect bij enveloppen is natuurlijk het model. Van alle drukwerk hebben enveloppen misschien wel de grootste variatie in modellen. We onderscheiden de standaard enveloppen en de budget enveloppen. Het verschil tussen deze twee soorten enveloppen zit hem in de luxe van materiaal.

Om te beginnen bij de standaard enveloppen. De formaten van standaard enveloppen variëren van EA 5/6 en C5 tot EB 4 en C4. Het kleinste formaat is EA 5/6 met een breedte van 22 centimeter en de hoogte 11 centimeter. Het grootste formaat is het EB 4 formaat. Deze is bijna twee keer zo groot als de kleinste EA 5/6. Met een breedte van 37 centimeter en een hoogte van 26,2 centimeter is dit een echte kanjer.

De budgettaire enveloppen doen qua formaat niet onder voor de standaardformaat. Sterker nog: in de breedte zijn ze vrijwel allemaal het zelfde en zijn ze net zo groot als het kleinste formaat van de standaardenveloppen. Het verschil zit hem in de hoogte. Bij het kleinste model, namelijk de EA 5/6, is de hoogte 11 centimeter. Maar de C4 heeft weer een hoogte van 32,4 centimeter, een stuker hoger dus dan het C4 formaat bij de standaardenveloppen.

Keuzemogelijkheden

Het interessante bij het kiezen van een envelop is het grote assortiment waar je een keuze uit kunt maken. Behalve het formaat kun je kiezen voor een envelop met of zonder venster. Kies je voor een envelop met venster dan is er de mogelijkheid om het venster links of rechts te plaatsen.

Ben je als consument of bedrijf niet tevreden over de beschikbare formaten of wil je liever een speciale envelop die op maat gemaakt is voor jou alleen? Dan kun je contact opnemen met een van de vele online drukkerijen. Die gaan vervolgens met jou aan de slag om een envelop te maken doe voldoet aan jouw wensen. Vanzelfsprekend zul je hierdoor duurder uit zijn dan wanneer je voor een standaard envelop kiest.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »